Mexicansk julesalat
Inspirationen til denne julesalat er hentet i Mexico. En anderledes salat med bl.a. rødbede, æble, appelsin og peanuts.
Ingredienser
til 2 personer- 1 rødbede (kogt eller syltet)
- 1 æble
- 1 appelsin
- 1⁄4 jicama (eller kålrabi eller majroe)
- 1 dl peanuts
- 1 granatæble
- 1⁄2 dl creme fraiche
- 1 spsk sukker
- 1⁄2 dl appelsinsaft (eller anden frugtsaft)
Skræl rødbeden hvis den ikke allerede er det. Skær den i tern. Skær ligeledes æblet i tern.
Skræl appelsinen og del den i både. Skær appelsinbådene i halve.
Skræl jicamaen/kålrabien/majroen og skær den i meget tynde stave på størrelse med tændstikker. Brug evt. et mandolinjern.
Bland rødbede, æble, appelsin og jicama med peanuts i en salatskål.
Blend halvdelen af kernerne fra granatæblet sammen med creme fraiche, sukker og appelsinsaft til en cremet dressing. Hæld dressingen over julesalaten og bland det godt sammen.
Lad julesalaten trække i køleskabet indtil servering. Det mørner jicamaen/kålrabien/majroen lidt. Drys med flere kerner fra granatæblet inden servering.