Naanbrød – Opskrift på naanbrød

Naanbrød er flade brød, som traditionelt bages i en tandoori-ovn, som er en indisk lerovn med form som en krukke og ofte begravet i jorden. Dejen klines til ovnens indvendige vægge, hvorved de får deres karakteristisk aflange facon.

Når du laver disse naanbrød, kan du dog sagtens bage dem i din almindelige ovn. Brødene er lette, luftige og perfekte til især indisk mad.

Ingredienser
  • 6 dl mel
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk tørgær
  • 1 knsp salt
  • 1 bøtte naturel yoghurt
  • 1 kop vand

Rør vand, sukker, gær og salt sammen og lad det trække i 5-10 minutter. Kom yoghurt i og rør det hele sammen. Tilsæt mel og ælt dejen sammen. Den skal være lidt klistret.

Lav 15 mindre kugler af dejen og lad dem hæve i 30-40 minutter. Rul dem derefter ud med en kagerulle.

Grill brødet i 1 minut på hver side eller til det er begyndt at blive brunt.

Indsendt af
d.
27.11.08.
Kategori:
Indsendt af
d.
27.11.08.
Kategori: