Indisk ret kylling og langtidsbagt aubergine

Dejlig indisk ret med kylling og langtidsbagte auberginer, som får en nærmest cremet konsistens p.g.a. langtidsstegningen.

  • Kylling på en bund af auberginefyld.
  • Her er den indiske ret serveret med couscous.
Til 4 personer
  • 2 auberginer
  • 2 squash - skal nok være i fine tern
  • 2 løg eller rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 300 g cherrytomater eller andre små tomater
  • 4 spsk olie
  • 4 spsk garam masala (eller lige dele spidskommen, koriander, gurkemeje og karry)
  • salt
  • peber
  • ca. 400 g kyllingeinderfilet
  • Evt. lidt frisk persille til drys

Derudover skal du bruge

  • sølvpapir til at dække fadet

Tænd ovnen på 200 grader.

Skyl auberginerne og skær dem i mundrette stykker.

Skyl squashene og flæk dem på langs. Skær de bløde kerner i midten fra, eller skrab dem ud med en ske. Skær squashene i fine tern.

Pil løg og hvidløg. Skær løgene i både og hvidløgene i skiver. Skyl tomaterne og skær dem i halve.

Bland alle grøntsagerne sammen i et ildfast fad og hæld olien over. Krydr med garam masala, salt og peber. Bland godt rundt, så olie og krydderi fordeles på grøntsagerne.

Dæk fadet med sølvpapir og sæt det i ovnen i 2½ time ved 200 grader.

Tag fadet ud af ovnen og læg kyllingeinderfileterne ovenpå. Krydr med salt og peber, og dæk fadet med sølvpapir igen. Sæt fadet i ovnen i yderligere ca. 20 minutter eller til kyllingen er gennemstegt.

Drys evt. med lidt friskhakket persille, og servér f.eks. med ris eller couscous og chutney eller raita.

Publiceret d.
06.03.19.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem