Klejner

Lav dine egne klejner til jul. En uundværlig del af julehyggen hos mange familier.

Ingredienser
  • 150 g margarine
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 1/2 tsk kardemomme
  • skal af 1 1/2 citron (Reven)
  • 3 spsk fløde
  • 500 g mel
  • 500 g palmin til kogning

Sukker og æg piskes godt sammen. Blødgør margarinen og rør den i sammen med kardemomme og den revne citronskal. Rør det hele godt sammen. Mel og fløde kommes i. Dejen æltes godt igennem og stilles til afkøling i ca. 1 time.

Udrul dejen tyndt og skær med en kagespore i 3 cm brede strimler og dernæst på skrå til aflange kager. I midten af kagerne skæres et snit med kagesporen og man snoer den ene ende af dejen igennem dette hul.
Kog klejnerne lysebrune i varm olie, palmin eller svinefedt.

Indsendt af
d.
06.12.10.
Kategori:
Indsendt af
d.
06.12.10.
Kategori: