Basilikummayonnaise

Vi kender alle den klassiske mayonnaise med hvidløg (aioli), men kender du basilikummayonnaise?

Basilikum bruges særligt i det italienske køkken og har en gennemtrængende og karakteristisk smag, som er super velegnet i mange forskellige retter og ikke mindst i denne mayonnaise.

Servér mayonnaisen til kartofler, kød eller som en del af dit smørrebrød.

Til 6 personer
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 knsp salt
  • ca. 2 dl rapsolie
  • 1 potte frisk basilikum
  • lidt citronsaft
  • peber

Pisk æggeblommerne tykkere sammen med saltet. Tilsæt rapsolie lidt af gangen mens der piskes. Det er vigtigt, at der kun tilsættes lidt af gangen, så æggeblommerne kan absorbere olien.

Når mayonnaisen har den ønskede konsistens smages den til med lidt citronsaft og peber. Tilsæt hakkede basilikumblade.

Indsendt af
d.
01.08.11.
Kategori:
Indsendt af
d.
01.08.11.
Kategori: