Salat med stegt spidskål og æble

Spidskål har en sød, mild kålsmag og en fantastisk sprødhed, som i denne salat blandes med de friske æbler, syrlige tranebær og knasende mandler. Det giver en salat med en velafbalanceret smag, et smukt farvespil og et godt bid. Her har du det sunde tilbehør til hovedretten.

4,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • Et dejligt miks af gode ingredienser.
Ingredienser
  • 1/2 hoved spidskål
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 2 æbler
  • 50 g mandler
  • 25 g tørrede tranebær

Inden vi går videre med opskriften, vil jeg lige slå et slag for denne dressing til salaten. Den er super nem at lave og passer rigtig godt til stegt spidskål og æble.

Fremgangsmåde

Rist mandlerne på en tør pande til de begynder at tage farve. Lad dem køle af på en lille tallerken eller lignende.

Snit spidskålen i fine strimler og steg den i olie i et øjeblik, så den lige bliver mørnet men stadig har bid. Kom kålen i en skål.

Skær løget i ringe og æblerne i grove tern. Kom det i skålen sammen med ristede mandler og tørrede tranebær. Bland salaten godt sammen og servér.

Indsendt af
d.
22.02.12.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem