Varm spidskålssalat

Lad den sunde spidskål gøre sit indtog i (også) dit køkken. I en varm spidskålssalat bliver kålen lidt mindre bastant at indtage - uden at miste biddet. Den tilføjes en god smag af chili og suppleres af søde æblestykker.

Til 4 personer
  • 1 håndfuld sesamfrø
  • 1 spidskål (lille)
  • 1/2 squash
  • 1/3 grøn chili (eller mere hvis du vil have det stærkere)
  • 3 spsk rapsolie
  • 1 tsk salt
  • 1 knsp peber
  • 2 æbler
  • 1 håndfuld rosiner (stor)

Rist sesamfrøene på en pande til de er gyldne.

Rens grøntsagerne. Snit spidskål og skær squashen i lange tynde strimler. Hak chilien helt fint (husk at fjerne kernerne først).

Kom olie på panden og tilsæt chili og squash. Efter 1-2 minutter tilsættes spidskål og der krydres med salt og peber. Det skal kun steges et øjeblik, så spidskålssalaten stadig har bid.

Vask æblerne og skær dem i små tern. Kom spidskålsblandingen på et fad og drys med æbler, rosiner og sesamfrø.

Salaten er meget anvendelig til f.eks. karryretter og asiatisk mad i det hele taget.

Indsendt af
d.
22.10.13.
Kategori:
Indsendt af
d.
22.10.13.
Kategori: