Grovboller

De nemmeste grovboller, lavet med ingredienser du med stor sandsynlighed har liggende i forvejen. Der bruges ikke meget fedtstof og med fuldkornshvedemelet bliver bollerne rigere på sunde fibre.

Til 8 stk
  • 25 g gær
  • 3 dl vand (lunkent)
  • 2 1/2 tsk salt
  • 1 spsk olie
  • 1 1/2 dl fuldkornshvedemel
  • hvedemel
  • 1 æg
  • lidt vand

Opløs gæren i vandet i en skål. Kom salt, olie og fuldkornshvedemel i. Bland gradvist hvedemel i til dejen har den rette, smidige konsistens.

Ælt dejen godt til den er jævn og sammenhængende og ikke klæber til bordpladen. Lad den hvile et lunt sted i en time, overdækket med f.eks. et viskestykke.

Rul dejen til boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hvile overdækket i yderligere 20 minutter.

Pisk ægget sammen med en smule vand og brug det til at pensle grovbollerne med.

Kom dem i ovnen ved 225 grader i omkring et kvarter eller til de har en fin, gylden overflade.

Indsendt af
d.
28.01.03.
Kategori:
Indsendt af
d.
28.01.03.
Kategori: