Æblekage med mandler

Æblekagens bløde konsistens går godt med et sprødt drys af mandler. Toppet med kanel og perlesukker får kagen en varm og sød aroma, som nemt gør mørke aftener til hyggelige stunder.

Gå til: IngredienserAntal kalorier m.m.3 andre æblekager du bare MÅ prøve

starstarstarstarstar
4,8  –  5 stemmer  –  Stem her
Til 10 personer
  • 125 g hvedemel
  • 125 g sukker
  • 125 g smør eller margarine (blødt)
  • 1 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 5 æbler
  • 15 mandler
  • perlesukker
  • kanel

Hæld mel, sukker, smør (eller margarine), bagepulver og vaniljesukker i en skål. Ælt det godt sammen til margarinen er opløst. Pisk æg, hæld det i blandingen og rør det sammen til en dej.

Tag en springform på 20 cm og dæk den med bagepapir. Hæld dejen heri. Skræl og rens æblerne, skær dem i tynde skiver og fordel dem ud i formen. Hak mandler og drys dem over. Drys derpå lidt perlesukker og kanel.

Bages midt i ovnen ved 200 grader i 25 min. Den færdige kage skal være lidt blød.

Server evt. med creme fraiche eller flødeskum. Skal det være ekstra lækkert, kan du også servere denne ekstremt nemme vaniljeis til æblekagen.

Indsendt af
d.
12.11.13.
Kategori:

Næringsindhold for æblekagen

pr. personhele portionen
Kalorier253 kcal2532 kcal
Kulhydrat31 g307 g
Protein3 g30 g
Fedt13 g127 g


Næringsberegningen omfatter kun selve æblekagen - ikke tilbehør såsom flødeskum, creme fraiche eller is.

Kan kagen fryses?

Ja, du kan sagtens fryse kagen ned til en anden god gang. Vælg selv, om du fryser den ned hel eller i individuelle portioner.

3 andre lækre æblekager, du bare må prøve

Snyd ikke dig selv for at prøve en af disse lækre opskrifter:

Ekstra svampet æblekage med marcipanNem æbletærte med sprød smuldredejSundere æblekage

Og skal det være ekstra festligt, er disse altid et hit:
Æblekageshots

Indsendt af
d.
12.11.13.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem