Æbleskiver

At lave disse æbleskiver indebærer en vis risiko. Når du først har lavet dem én gang, vender du nemlig aldrig tilbage til de frosne fra supermarkedet. Til gengæld bliver du en smagsoplevelse rigere. Eller snarere mange søde, små, runde smagsoplevelser.

Klik på pilen på billedet nedenfor og se, hvordan du får dine æbleskiver perfekt runde. Det er slet ikke så besværligt.

4,6  –  11 stemmer  –  Stem her
  • Æbleskiver med flormelis og syltetøj.
  • Fedtstof kommes på æbleskivepanden.
  • Dejen hældes i.
  • Æbleskiverne vendes en kvart omgang.
  • Til sidst vendes de helt.
Til 25 stk
  • 300 g hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 tsk natron eller bagepulver
  • 5 dl kærnemælk
  • 3 æg

til stegningen

  • smør

Bland mel, sukker, vaniljesukker og natron/bagepulver sammen i en skål. Rør halvdelen af kærnemælken i. Når dejen er jævn piskes resten af mælken i.

Pisk æggene i dejen. Varm æbleskivepanden op og kom lidt smør i hvert hul.

Fyld hullerne 3/4 op med dej.

Når dejen er bagt ca. 1 cm i kanten, vendes de en halv omgang (brug f.eks. en tandstik). Kom lidt mere dej (ca. en teskefuld) i hvert hul og vend så æbleskiverne helt. På denne måde får du perfekt runde æbleskiver.

Servér med flormelis og marmelade.

Indsendt af
d.
03.12.12.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem