Bradepandekage med marcipan

Den lækreste bradepandekage med marcipan, der gør den ekstra svampet. Kagen toppes med en dejlig chokoladeglasur, og du kan nemt tilføje f.eks. æble, nødder eller chokoladestykker.

  • En super svampet konsistens er kendetegnet for den lækre bradepandekage med marcipan
Mega lækker, super svampet og nem at lave - den her bradepandekage har bare det hele.
Til 1 bradepande
  • 400 g marcipan
  • 500 g smør (stuetemperatur)
  • 200 g sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 6 æg
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 dl mælk

Forslag til glasur

  • 300 g mørk chokolade
  • 100 g flormelis
  • 150 g smør

Valgfrie tilføjelser til kagen

  • 3 æbler eller pærer (små)
  • 200 g chokolade (du kan bruge både mørk, lys og hvid chokolade)
  • 200 g mandler eller hasselnødder (eller andre nødder)

Sådan bager du den bedste bradepandekage med marcipan

Jeg bagte kagen i en stor bradepande på 45x35 cm - se her hvis du hellere vil bage den i en lille bradepande.

Riv marcipanen groft. Pisk marcipan, smør, sukker og vaniljesukker rigtig godt sammen, til det er lyst og luftigt.

Pisk æggene i ét ad gangen.

Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og bland det forsigtigt sammen med en dejskraber. Vend til sidst mælken i dejen.

Beklæd en bradepande med bagepapir, og fordel dejen i bradepanden.

Bag marcipankagen ved 170 grader varmluft i ca. 20-23 minutter. Kagen er bedst, hvis den får lov til at køle helt af og sætte sig, inden den serveres.

Chokolade-glasur (valgfri)

Smelt mørk chokolade, smør, flormelis og mælk sammen ved lav varme. Smør chokoladeglasuren ud på den afkølede kage.

Forslag til lækre tilføjelser

Du kan nemt tilføje forskellige lækre ting til kagen. Skær f.eks. æbler eller pærer ud i små tern, eller hak chokolade, mandler eller andre nødder groft, og bland det i kagedejen.

Du kan også tage et kig på disse lækre serveringsforslag.

Se lige hvor lækkert det ser ud med chokoladestykker i kagen:
Det er super lækkert med chokoladestykker i marcipankagen

Se også:
Nem bradepandekage med chokolade

Ofte stillede spørgsmål til bradepandekagen

Se svarene på de mest almindelige spørgsmål til den lækre mazarinkage herunder:

Kan man bage den i en lille bradepande?

Du kan fint bage kagen i en mindre bradepande. Hvis du halverer mængderne, passer det til en bradepande på ca. 24x32 cm. Du omregner nemt opskriften ved at klikke på pilen over ingredienslisten og vælge 0.5 bradepander.

Hvordan opbevarer man bedst marcipankagen?

Man opbevarer bedst kagen i den samme bradepande, som den er bagt i, men sørg for at pakke den godt ind i en plastikpose eller i husholdningsfilm, så den ikke bliver tør. Undgå at opbevare kagen i køleskabet, da det kan få den til at tørre ud.

Kan man fryse den?

Ja, det kan man sagtens. Sørg blot for at pakke kagen rigtigt godt ind i husholdningsfilm, inden du fryser den ned.

Serveringsforslag

Kagen er super enkel og kan serveres på mange forskellige måder. Se f.eks. disse lækre forslag:

Smeltet nougat

Nougat passer super godt sammen med marcipan, og derfor er det rigtig lækkert at smelte ca. 300 g nougat og smøre ovenpå kagen. Derefter kan du servere kagen, som den er, eller lave chokoladeglasuren og fordele ovenpå den smeltede nougat.

Creme og friske bær eller frugter

Lav f.eks. en nem råcreme, en lækker vaniljecreme eller pisk noget fløde til flødeskum, og fordel det ovenpå den afkølede kage. Top cremen med friske bær, f.eks. jordbær, blåbær eller hindbær eller andre frugter, f.eks. fersken, nektariner, banan eller kiwi. Du kan også sagtens toppe dessertkagen med syltede frugter.

Is

Kagen kan også serveres helt enkelt med enten færdigkøbt eller hjemmelavet is til.

Fakta om opskriften

Måltid: Kage
Oprindelse: Det danske køkken
Hvor mange stykker får man ud af bradepandekagen: Ca. 30 stk.

Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold for bradepandekagen

pr. stykkehele kagen
Kalorier359 kcal10761 kcal
Kulhydrat23 g699 g
Protein5 g141 g
Fedt27 g820 g


Næringsindholdet pr. stykke tager udgangspunkt i, at kagen skæres i 30 stykker. Beregningen omfatter både kagen og den foreslåede chokoladeglasur, men ikke de valgfrie tilføjelser (æbler/mandler/chokoladestykker).

Flere lækre kager med marcipan

Marcipan i kager er bare for lækkert, og jeg kan også anbefale disse nemme opskrifter:

Citronkage med marcipanSvampet æblekage med marcipanAppelsinkage med marcipan og hvid chokolade

Publiceret d.
27.04.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem