Appelsinkage i bradepande

Super nem og saftig appelsinkage i bradepande med lækker glasur på toppen. Vælg selv, om du vil have knasende chokoladestykker i kagen.

  • Det er godt, at verdens bedste appelsinkage bages i bradepande, så der er nok til mange
Den svampede appelsinkage er den helt perfekte kombination af sød og syrlig.
Til 1 bradepande
  • 150 g smør
  • 8 æg
  • 500 g sukker
  • 2 spsk appelsinskal (fintrevet)
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 1 1/2 spsk bagepulver
  • 500 g hvedemel
  • 1 dl mælk
  • 1 1/2 dl appelsinsaft

Forslag til glasur

  • 500 g flormelis
  • 5 spsk vand eller appelsinsaft
  • evt. lidt appelsinskal (til pynt)

Sådan bager du en saftig appelsinkage i bradepande

Jeg bagte kagen i en stor bradepande på 45x35 cm - se her hvis du vil bruge en lille bradepande.

Smelt smørret ved lav varme, og lad det køle af.

Pisk æg og sukker, til det er helt lyst og luftigt (det tager ca. 5-6 minutter). Riv appelsinskal fint, og pisk det i æggemassen.

Bland vaniljesukker, bagepulver og hvedemel sammen, og sigt halvdelen i dejen. Fold det forsigtigt sammen med en dejskraber.

Tilsæt mælk og appelsinsaft, og vend det i. Sigt dernæst den sidste halvdel af melblandingen i, og vend det sammen.

Fold til sidst det smeltede smør i kagedejen, og fordel den i en bradepande beklædt med bagepapir.

Bag appelsinkagen ved 190 grader i ca. 20-25 minutter, til den er gennembagt. Lad kagen køle af, inden du evt. kommer glasur på.

Forslag til glasur

Rør flormelis og vand godt sammen, og smør det ud på kagen. Du kan også bruge appelsinsaft i glasuren, hvis du vil have ekstra appelsinsmag i kagen. Riv evt. lidt appelsinskal fint, og drys det udover kagen som et afsluttende touch.

Se også:
Kanelkage i bradepande

Ofte stillede spørgsmål

Se svarene på nogle af de mest almindelige spørgsmål til opskriften herunder:

Kan man bage appelsinkagen i en lille bradepande?

Du kan sagtens bage kagen i en mindre bradepande, og hvis du halverer mængderne i opskriften, passer det til en lille bradepande på ca. 24x32 cm. Du kan nemt omregne opskriften ved at klikke på pilen over ingredienslisten og vælge 0.5 bradepander.

Kan man tilsætte chokolade?

Ja, appelsin og chokolade er en super god kombination, og det giver også lidt lækkert knas at komme chokoladestykker i. Hak ca. 150-200 g chokolade groft, og bland det i kagedejen. Du kan også bruge chokoladeknapper, så slipper du for at skulle hakke chokoladen.

Du kan også lave en dejlig chokoladeglasur og komme på kagen i stedet for den hvide glasur. Tilsæt blot 2 spsk kakao til glasuren, og justér evt. med lidt ekstra vand, hvis glasuren er blevet for tyk.

Kagen bliver ekstra god, hvis der tilføjes chokoladestykker

Hvordan opbevarer man bedst en bradepandekage?

Det er nemmest at opbevare en bradepandekage i bradepanden, sørg blot for at pakke den godt ind med husholdningsfilm eller i en plastikpose. Lad den gerne stå på køkkenbordet, da man risikerer, at kagen tørrer ud, hvis den kommer på køl.

Er kagen fryseegnet?

Ja, kagen kan fint fryses ned, men det er vigtigt at pakke den godt ind i husholdningsfilm inden nedfrysning.

Fakta om opskriften

Måltid: Kage
Oprindelse: Det danske køkken
Hvor mange stykker får man ud af appelsinkagen: Ca. 38 stk. (hvis du skærer stykker på ca. 6x7 cm)

Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold for appelsinkagen

pr. stykkehele kagen
Kalorier206 kcal7846 kcal
Kulhydrat37 g1403 g
Protein3 g120 g
Fedt5 g183 g


Næringsindholdet pr. stykke tager udgangspunkt i, at kagen skæres i 38 stykker. Beregningen er inklusiv glasur.

Flere lækre kager med appelsin

Er du helt vild med appelsinkager, kan jeg også anbefale dig at tage et kig på disse lækre opskrifter:

Saftig appelsinkage med glasurAppelsinkage med marcipanChokoladelagkage med appelsin

Publiceret d.
13.04.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem