Auberginer på panden

Lækre stegte auberginer med et dejligt strejf af salt og en helt perfekt stegeskorpe. Vælg selv, om dine auberginer skal være panerede, med honning eller helt klassiske.

  • Her er alle tre slags serveret sammen.
  • Skiverne af aubergine er blevet stegt lækkert gyldne på panden.
  • Den flotte stegeskorpe giver masser af smag.
  • Sprød og lækker paneret aubergine med rasp
  • En smule honning gør dem dejligt søde og karamelliserede.
Til 3 personer

Stegte auberginer

  • 1 aubergine
  • ca. 2 spsk groft salt
  • olivenolie til at dække panden i et tyndt lag
  • evt. 1 fed hvidløg

Panerede auberginer med rasp

  • 1 aubergine
  • ca. 2 spsk groft salt
  • 2 æg
  • 100 g rasp (gerne panko rasp)
  • olivenolie til at dække panden i et tyndt lag

Stegte auberginer med honning

  • 1 aubergine
  • ca. 2 spsk groft salt
  • olivenolie til at dække panden i et tyndt lag
  • 3 spsk honning

Stegt aubergine på panden

Skyl auberginen, og skær den i skiver. Drys med groft salt, og lad dem trække i 10-15 minutter.

Kom olivenolie nok på en pande, til at bunden er dækket af et tyndt lag. Varm det op ved middel varme.

Dup vandet på aubergineskiverne af med et stykke køkkenrulle. Steg skiverne ad flere omgange i olien i ca. 3 minutter på hver side, til de har fået godt med farve på.

Riv evt. lidt hvidløg over auberginerne, efter du har vendt det.

Panerede auberginer med rasp

Skyl auberginen, og skær den i skiver. Drys skiverne med salten, og lad dem stå i 10-15 minutter.

Pisk æggene sammen i en dyb tallerken, og kom raspen op i en anden dyb tallerken. Krydr raspen med lidt salt.

Kom olivenolie på en pande, så bunden er dækket, og varm det op ved middel varme.

Steg de panerede aubergineskiver ad flere omgange ca. 3 minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne. Læg det på køkkenrulle, og lad dem dryppe af.

Pandestegte auberginer med honning

Skyl auberginen. Skær den i skiver, og drys dem med salt. Lad skiverne trække i 10-15 minutter.

Brug et stykke køkkenrulle til at duppe vandet af aubergineskiverne.

Dæk bunden af en pande i et tyndt lag olie, og varm det op ved middel varme.

Steg aubergineskiverne ad flere omgange i olien i 3 minutter på den ene side. Vend og steg yderligere 2 minutter. Dryp honning udover, og steg 1 minut ekstra.

Se også de lækre spidskål på panden

Stegte auberginer i tern

Du kan sagtens skære auberginerne i tern og stege dem på samme måde som skiverne. Rod endelig ikke alt for meget rundt i ternene, imens de steger, da det forhindrer ternene i at brune ordentligt.

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på de mest almindelige spørgsmål om pandestegte auberginer herunder:

Hvorfor skal auberginer saltes?

Når auberginerne skal tilberedes på panden, er det en god idé at salte skiverne inden, da de så ikke suger helt så meget olie til sig under stegning.

Tidligere saltede man auberginer for at trække bitterstoffer ud af dem, men moderne sorter af aubergine er ikke helt så bitre, så smagsmæssigt gør saltningen ikke nogen forskel længere.

Kan man lade være med at salte dem?

Det kan man godt, hvis det skal være lidt nemmere, men så suger aubergineskiverne ekstra meget olie. Undlader du at salte skiverne inden stegning, kan du pensle skiverne med olie i stedet for at tilberede dem i et tyndt lag olie på panden.

Kan man bruge andet olie til at stege i?

Ja, men auberginerne suger en masse olie og tager smag efter olien, så det er lækrest at bruge en olivenolie.

Kan man bruge mindre olie?

Hvis du vil bruge mindre olie til at stege i, kan du pensle aubergineskiverne med et godt lag olie i stedet for at komme olien på panden.

Dette kan du dog ikke gøre, hvis du laver paneret aubergine, da det her er vigtigt at stege i masser af olie, så skiverne bliver sprøde og ikke brænder på.

Kan man stege dem på en grillpande?

Ja, det kan man. Sørg blot for at pensle skiverne grundigt med olie inden stegning.

Lav en lækker salat med auberginerne

Du kan nemt lave en dejlig salat med auberginerne. Anret dem på en bund af grøn salat, hæld lidt creme fraiche over, og drys med lidt frisk mynte.

De pandestegte auberginer er et godt udgangspunkt for en lækker salat

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Middelhavskøkkenet

Tidsforbrug:
Forberedelsestid: 5 min.
Trækketid for auberginerne: 10 min.
Stegetid: 18 min. (hvis du steger auberginerne ad tre omgange)
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold for stegte auberginer

pr. personhele portionen
Kalorier145 kcal434 kcal
Kulhydrat3 g9 g
Protein1 g3 g
Fedt14 g41 g


Næringsindhold for panerede auberginer

pr. personhele portionen
Kalorier322 kcal967 kcal
Kulhydrat27 g82 g
Protein9 g28 g
Fedt19 g56 g


Næringsindhold for auberginer med honning

pr. personhele portionen
Kalorier213 kcal640 kcal
Kulhydrat20 g60 g
Protein1 g3 g
Fedt14 g41 g


Flere nemme opskrifter med aubergine

Se også disse super lækre aubergine-opskrifter:

Fyldte auberginer med kyllingBagte auberginer med salat og tomatVegetarisk tilbehør med aubergine og mozzarella

Publiceret d.
10.02.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem