Stegte blomkålsris med kylling og grøntsager

Super sund udgave af stegte ris, her lavet med blomkålsris, så retten er low carb. Med lækker sojamarineret kylling og dejlige grøntsager er det en fuldstændig formidabel ret, der tilmed er ultra hurtig at bikse sammen.

Til 2 personer

Kylling

  • 2 kyllingefileter
  • 1 fed hvidløg (stort)
  • 2 spsk sojasauce

Grøntsager

  • 150 g gulerødder
  • 1 peberfrugt
  • 1/4 bdt forårsløg
  • 100 g grønne bønner (hvis du bruger friske, skal de koges fem minutter, inden de bruges i retten)
  • 1 hoved blomkål (lille)
  • 5 spsk olie (til stegning)
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk sojasauce
  • 2 æg

Serveringsforslag

  • lidt forårsløg (finthakket)
  • limefrugt

Skær kyllingefileterne i mundrette bidder, og kom dem op i en skål. Pil hvidløg, og pres det over kyllingen. Tilsæt sojasauce, og lad kyllingen marinere, imens grøntsagerne forberedes.

Skræl gulerødder, og skær dem i tynde stave. Skyl peberfrugt, fjern de hvide hinder og kerner, og skær også denne i tynde stave. Skyl forårsløg, og snit dem fint. Skær de grønne bønner over på midten.

Skyl blomkålen, og riv både buketter og stok på den grove side af rivejernet.

Varm halvdelen af olien op på en pande eller en wok, og kom både kyllingestykker og marinade på panden. Svits kyllingen ved høj varme, til det er gennemstegt. Pas på, det kan godt sprutte lidt pga. sojasaucen. Tag kyllingen op, og sæt det til side. Tør gerne panden af med et stykke køkkenrulle, så der ikke er nogen brændte bidder tilbage.

Kom den resterende mængde olie på panden, og svits gulerod, peberfrugt, forårsløg og grønne bønner ved høj varme et par minutter. Pil hvidløg, og pres det over grøntsagerne på panden. Tilsæt blomkålsris og sojasauce, og svits yderligere et par minutter.

Pisk æggene let sammen. Skub blomkålsris og grøntsager til side på panden, og hæld æggene på. Rør i dem, så de får konsistens som røræg. Når æggene næsten har sat sig helt, vendes de sammen med de øvrige ingredienser.

Servér evt. de stegte blomkålsris med lidt frisk, finthakket forårsløg på toppen og et skvæt limesaft.

Se også:
Denne mega lækre opskrift på kylling i fad med blomkålsris, grøntsager og tomatsovs

Indsendt af
d.
18.03.20.
Kategori:

Er der grøntsager i overskud?

Hvis du ligger inde med ekstra blomkål, gulerødder eller peberfrugt efter at have lavet retten, kan du få grøntsagerne brugt i en af disse lækre opskrifter:

Oksekød i fad med grøntsagsmosLækker meatza - low carb pizza med kødbundSuveræne blomkålspandekager med fyld

Næringsindhold

pr. personhele portionen
Kalorier702 kcal1403 kcal
Kulhydrat20 g40 g
Protein48 g96 g
Fedt44 g89 g
Indsendt af
d.
18.03.20.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem