Stegte squash på panden

Perfekt stegte squash med en god stegeskorpe, der giver ekstra meget smag. Vælg selv, om skiverne skal være panerede eller helt simple.

  • De to lækre måder at stege squash på panden - enten med panering eller helt klassisk.
Til 2 personer

Stegt squash

  • 1/2 squash
  • 1 spsk olivenolie
  • evt. 1 fed hvidløg (lille)
  • salt
  • peber

Valgmulighed 2: Paneret squash

  • 1/2 squash
  • 1 æg
  • 50 g rasp
  • evt. 20 g parmesanost (fintrevet)
  • 1 tsk salt
  • peber
  • Ca. 2 1/2 spsk olivenolie til stegning (evt. ekstra hvis panden løber tør for fedtstof)

Stegte squash på panden

Skyl squashen, og skær den i skiver på ca. 3 mm tykkelse.

Varm en pande op ved høj varme, og kom olien på.

Fordel squashskiverne på panden, og steg dem ca. 1 minut på hver side. Riv evt. hvidløg på den fine side af rivejernet, og tilsæt det, når der er ca. 30 sekunder tilbage af stegetiden.

Tag squashen af panden. Krydr med salt og peber, og servér.

Sprødstegt paneret squash

Skyl squashen, og skær den i skiver.

Pisk ægget sammen i en skål. Kom rasp og evt. parmesan samt salt og peber op i en anden skål. Panér squashskiverne ved først at vende dem i ægget og dernæst i raspen.

Kom olien på panden, og varm det op ved middel varme. Kom squashskiverne på panden, og steg dem 2 minutter på hver side, til de er sprøde og møre.

Er panden ved at løbe tør for olie undervejs i stegningen, skal du tilføje lidt mere. Det er vigtigt, at der er nok fedtstof på panden, så paneringen ikke brænder på.

Læg evt. skiverne på fedtsugende papir efter stegning.

Se også:
Lækre squashpandekager med parmesan

Kan man stege squash på en grillpande?

Det kan man sagtens, men så er det bedst at pensle squashskiverne med olie i stedet for at komme olien på panden. Tilbered dem som beskrevet i opskriften, og undlad at rykke for meget rundt på dem, så du får flotte grillstriber.

Kan man bruge andet olie?

Man kan godt stege squashen i andre former for olie, men de suger en del af olien og tager smag af den, og derfor foretrækker jeg at bruge olivenolie.

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken

Tidsforbrug:
Forberedelsestid:
Stegetid:
Samlet tidsforbrug:

Laver du panerede squash, er forberedelsestiden i stedet på 8 min., og stegetiden på 4 min., så de tager sammenlagt 12 min. at lave.

Næringsindhold for stegt squash

pr. personhele portionen
Kalorier57 kcal113 kcal
Kulhydrat2 g4 g
Protein1 g3 g
Fedt5 g9 g


Næringsindhold for paneret squash

pr. personhele portionen
Kalorier318 kcal636 kcal
Kulhydrat20 g40 g
Protein11 g21 g
Fedt22 g43 g


Flere lækre grøntsager på panden

Tag også et kig på disse super nemme opskrifter på pandestegte grøntsager:

Perfekt stegte grøntsager på pandenStegt aubergine på pandenSmørstegt blomkål på panden

Publiceret d.
09.03.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem