Spidskål på panden

Nem opskrift på ristet spidskål på panden. Det er sundt, smager fantastisk og er utroligt simpelt at tilberede. Se hvordan her.

  • Tilberedning af spidskål på panden.
  • Det får en dejlig karamelliseret overflade.
Til 2 personer
  • 1 hoved spidskål
  • 4 spsk smør
  • salt
  • peber

Tilberedning af spidskål på panden

Pil de yderste blade af spidskålen. Skyl resten af kålhovedet, lad det dryppe af og dup det tørt med lidt køkkenrulle. Skær kålhovedet i kvarte. Er det et meget lille spidskål, kan du skære det i halve i stedet for kvarte.

Steg spidskålstykkerne i smørret på panden ved middel varme. Vend stykkerne efter 2-3 minutter, eller når de begynder at tage farve. Når de har fået lidt farve på alle tre sider, er de færdige.

Krydr med salt og peber, og servér.

Se også:
Skal det være ekstra lækkert, er denne kanongode opskrift på stegt spidskål med bacon helt perfekt.

Kan man grille spidskål på en grillpande?

Ja, du kan sagtens lave stegt spidskål på en grillpande i stedet for en almindelig pande, men så er det bedst at pensle kålen med olie i stedet for at stege den i smør. Sørg for ikke at flytte for meget rundt på spidskålene, imens de steger, så du får flotte grillstriber på kålen.

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken

Tidsforbrug:
Forberedelsestid:
Stegetid:
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold for smørstegt spidskål

pr. personhele portionen
Kalorier291 kcal582 kcal
Kulhydrat9 g18 g
Protein6 g12 g
Fedt25 g49 g

3 andre lækre opskrifter på spidskål

Vil du have inspiration til flere lækre måder at tilberede spidskål på, kan du tage et kig på disse opskrifter:

Stegt spidskål med honning og sojaStegt spidskål med æbleBagt spidskål i ovn

Se endnu flere nemme opskrifter på stegt spidskål her - bl.a. lækre varianter med karry eller fløde.

Publiceret d.
03.05.16.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem