Bagt æggekage med skinke og kartofler

En bagt æggekage går man aldrig galt i byen med, og den her er fyldt med en lækker kombination af skinke, kartofler, ærter og løg. Perfekt hverdagsmad eller en nem tilføjelse til brunchbordet eller frokostbuffeten.

Til 3 personer
  • 200 g kartofler
  • 1/2 rødløg
  • 1 spsk olie
  • 75 g ærter
  • 100 g skinkestrimler (eller skinketern)
  • 6 æg
  • 3 spsk fløde
  • 1/2 tsk salt
  • peber

Servering

  • rugbrød
  • smør

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skræl kartoflerne, og skær dem ud i små tern. Pil rødløg, og snit det fint. Kom rødløg og kartofler op i et ildfast fad, og vend det med olie. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter.

Tag fadet ud, og fordel ærter og skinke heri. Pisk æg, fløde, salt og peber sammen, og hæld æggemassen over grøntsager og skinke i fadet.

Bag æggekagen i yderligere 15 minutter, til æggemassen har sat sig.

Servér f.eks. med rugbrød og smør.

Se også:
Denne kanongode æggekage med kartofler og sprød bacon.

Indsendt af
d.
18.07.19.
Kategori:
Indsendt af
d.
18.07.19.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem