Æggekage på panden

Den lækreste æggekage, der laves på panden og bliver dejligt luftig. Den serveres helt klassisk med sprødstegt bacon, friske tomater og et drys purløg.

 • Den gode gammeldags æggekage stegt på panden og med bacon, tomat og purløg på toppen
 • Luftig og lækker med det dejlige klassiske tilbehør til
Til 4 personer
 • 8 skiver bacon
 • evt. 2 spsk olie
 • 10 æg
 • 1 dl fløde eller mælk
 • 1 tsk salt
 • peber

Til servering

 • 1 bdt purløg
 • 2 tomater
 • 8 skiver rugbrød
 • smør

Sådan laver du den perfekte æggekage på panden

Start med at stege baconen på den pande, du vil lave æggekagen på. Steg baconen ved middellav varme, til det er sprødt. Det er vigtigt ikke at stege baconen ved for høj varme, så fedtet ikke branker, inden æggekagen skal steges i det.

Tag baconen af, og læg det på fedtsugende papir, men lad fedtstoffet blive på panden. Er det ikke nok fedtstof til, at det dækker panden, skal du tilføje lidt olie.

Pisk æggene godt sammen med fløde eller mælk samt salt og peber. Pisk, til det skummer, så får du en dejlig luftig æggekage.

Stegning

Hæld æggene på panden, og steg dem ved lav varme i ca. 20 minutter. Det er vigtigt at tilberede den ved lav varme, så bunden ikke brænder på, før toppen er færdig.

Læg låg på panden eller dæk den med stanniol eller en stor tallerken, og steg i yderligere ca. 5 minutter, til toppen har sat sig. Er æggekagen ikke så høj, skal du kun stege den ca. 15 minutter og derefter lægge låg på og stege yderligere 5 minutter. Du kan godt lade være med at dække panden, men så tager det endnu længere tid, før æggekagen bliver færdig, og du risikerer, at bunden bliver overtilberedt, før æggekagen er færdig.

Gør tilbehøret klar, imens æggekagen steger.

Skyl purløg, og hak det fint. Skyl tomater, og skær dem i skiver. Læg evt. tomater og bacon ovenpå æggekagen, og drys med purløg. Du kan også servere tilbehøret ved siden af. Servér med rugbrød og smør til.

Se flere lækre opskrifter på æggekage her

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål til opskriften på nem, klassisk æggekage herunder:

Hvordan laver man en hurtig æggekage?

Stegetiden afhænger meget af, hvor høj æggekagen er, så brug evt. en stor pande, hvis det skal gå stærkere.

Skal det gå hurtigt, kan du stege æggekagen både på panden og i ovnen. Steg den i 10 minutter på panden, og kom den dernæst i ovnen ved 200 grader i 5-8 minutter, til den har sat sig. Sørg for, at du bruger en pande, der kan tåle at komme i ovnen.

Skal der mel i en klassisk æggekage?

Det er ikke en god idé at komme mel i, når man laver æggekage på panden, da den skal tilberedes ved så lav temperatur, at melet vil smage igennem. Mel skal nemlig koges, for at melsmagen forsvinder, som det gøres i f.eks. en opbagt sovs.

Skal der bagepulver i?

Man kan godt komme bagepulver i, hvis man vil have en ekstra luftig æggekage, men bagepulveret gør også, at æggekagen bruner hurtigere, og der er derfor en større risiko for, at den brænder på i bunden. Hold derfor godt øje med temperaturen, hvis du vælger at komme bagepulver i.

Skal man vende den på panden?

Man kan godt vende æggekagen, hvis det skal gå lidt hurtigere med at få toppen stegt. Sørg for, at den har sat sig næsten hele vejen igennem, før du vender den.

Fakta om opskriften

Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken

Hvor lang tid tager det at lave æggekage?
Arbejdstid i køkkenet:
Stegetid: (hvis æggekagen ikke er så høj)
Samlet tidsforbrug:

Næringsindhold

pr. personhele portionen
Kalorier423 kcal1691 kcal
Kulhydrat2 g9 g
Protein23 g92 g
Fedt36 g144 g


Næringsberegningen er baseret på, at æggekagen laves uden olie (det var ikke nødvendigt, da jeg lavede den). Jeg brugte fløde, men hvis du vil spare lidt på kalorierne, kan den sagtens laves med mælk.
Beregningen omfatter ikke rugbrød, smør, tomater og purløg.

3 super nemme opskrifter på æggekage

Er du blevet sulten efter mere æggekage, kan jeg anbefale dig at tage et kig på disse opskrifter:

Ovnbagt æggekage med bacon og kartoflerÆggekage med svampeÆggekage med pølser i ovn

Publiceret d.
08.02.22.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem