Æggekage i ovn med kartofler og bacon
Man går aldrig galt i byen med en god gammeldags æggekage med kartofler og bacon, og her laves det hele endda i ovnen, så det er ultra nemt.
- 350 g kartofler
- lidt olie til fadet
- 5 skiver bacon
- 6 æg
- 1/4 tsk salt
- 1/4 tsk bagepulver
- peber
- 3/4 bdt purløg
- 50 g ærter
Forvarm ovnen til 225 grader.
Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Kom dem op i et ildfast fad (ca. 20x20 cm) smurt med lidt olie. Læg baconskiverne ovenpå, og sæt fadet i ovnen i 15 minutter.
Pisk æggene sammen med salt og bagepulver, og krydr med peber. Hak purløget fint, og tilsæt det til æggemassen sammen med ærter.
Tag fadet ud af ovnen, og skru ned til 200 grader.
Læg baconen på en tallerken. Hæld æggemassen over kartoflerne i fadet, og læg baconen ovenpå igen. Bag æggekagen i 20 minutter, til den er fast og gennembagt.
Næringsindhold for æggekagen
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 397 kcal | 1192 kcal |
Kulhydrat | 21 g | 64 g |
Protein | 21 g | 64 g |
Fedt | 25 g | 74 g |