Æggekage i ovn med kartofler og bacon

Man går aldrig galt i byen med en god gammeldags æggekage med kartofler og bacon, og her laves det hele endda i ovnen, så det er ultra nemt.

  • Lækker og luftig æggekage med kartofler i ovn - skøn til frokost, brunch eller aftensmad.
Æggekage er i forvejen nem aftensmad, men når den bages i ovnen bliver det ekstra nemt.
Til 3 personer
  • 350 g kartofler
  • lidt olie til fadet
  • 5 skiver bacon
  • 6 æg
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk bagepulver
  • peber
  • 3/4 bdt purløg
  • 50 g ærter

Start med at gøre kartofler og bacon klar

Forvarm ovnen til 225 grader.

Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Kom dem op i et ildfast fad (ca. 20x20 cm) smurt med lidt olie. Læg baconskiverne ovenpå, og sæt fadet i ovnen i 15 minutter.

Lav æggemassen

Pisk æggene sammen med salt og bagepulver, og krydr med peber. Hak purløget fint, og tilsæt det til æggemassen sammen med ærter.

Tag fadet med bacon og kartofler ud af ovnen, og skru temperaturen ned til 200 grader.

Kom æggekagen i ovnen

Læg baconen på en tallerken. Hæld æggemassen over kartoflerne i fadet, og læg baconen ovenpå igen. Bag æggekagen i 20 minutter, til den er fast og gennembagt.

Se også:
Nem æggekage i ovn med bacon

Næringsindhold for æggekagen

pr. personhele portionen
Kalorier397 kcal1192 kcal
Kulhydrat21 g64 g
Protein21 g64 g
Fedt25 g74 g
Publiceret d.
03.05.18.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem