Bagte rødbeder med balsamico

Skønne bagte rødbeder med balsamico, som sammen med appelsin og honning giver et både syrligt og sødt strejf til de lækre rødder. Server dem som tilbehør til det meste, og prøv f.eks. også at drysse lidt feta på toppen.

4,2  –  5 stemmer  –  Stem her
  • De bagte rødbeder karamelliserer, når de bages i ovnen og bliver ekstra lækre.
  • Balsamico, honning og appelsin giver rødbederne en super dejlig smag.
Til 3 personer
  • 5 rødbeder
  • saft af 1 appelsin
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk balsamico
  • 1/2 spsk akaciehonning
  • 4 kviste timian
  • 2 tsk groft salt
  • peber

Forvarm ovnen til 225 grader.

Skræl rødbederne, skær dem i stave, og kom dem op i en skål. Pil bladene af timiankvistene. Kom timian, balsamico, honning, appelsinsaft og olivenolie op i skålen til rødbederne. Krydr med salt og peber, og vend det hele godt rundt.

Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel rødbederne herpå. Hæld lidt af den væske, der er tilbage i skålen, over rødbederne. Gem evt. den resterende væske, og brug det som en vinagrette til de færdigbagte rødbeder.

Bag dem i ca. 40-45 minutter, til de er gennembagte og karamelliserede. Vend dem gerne en enkelt gang i løbet af stegetiden.

Indsendt af
d.
20.04.17.
Kategori:

Video: De bedste bagte rødbeder i ovn

Se hvor nemt det er at lave de ovnbagte rødbeder med balsamico, honning og timian:

Fakta om opskriften

Arbejdstid i køkkenet:
Tid i ovnen:
Samlet tid:
Opskriften er lavet med inspiration fra både det italienske køkken og det danske køkken.

Næringsindhold for opskriften

pr. personhele portionen
Kalorier203 kcal608 kcal
Kulhydrat31 g94 g
Protein4 g13 g
Fedt5 g16 g


Næringsberegningen tager udgangspunkt i, at de 5 rødbeder jeg brugte vejede 650 gram tilsammen.

Hvor mange stjerner giver du?
Stem