Basilikumpesto med valnødder

Dejlig pesto med basilikum og valnødder, der er super lækker og kan bruges til alt fra pasta til sandwich eller som dip eller dressing. Den hjemmelavede basilikumpesto har en smuk grøn farve, som bevares bedst, hvis den står på køl og gerne dækket med lidt ekstra olie.

Til 1 portion
  • 80 g valnødder
  • 1 bdt basilikum (stort)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 1/2 dl rapsolie
  • 10 g parmesanost
  • salt
  • peber
  • evt. citronsaft (frisk)

Rist valnødderne på en pande, og lad dem køle af. Skyl basilikummen, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Pil hvidløget. Kom alle ingredienser i en minihakker eller foodprocessor, og blend det, indtil pestoen er helt jævn.

Smag til med salt og peber og evt. lidt frisk citronsaft.

Pestoen kan f.eks. spises som dip til grøntsager, på brød eller i sandwich, i pastaretter (f.eks. Pasta alla Genovese), og den kan også kommes i wraps eller vendes i en salat.

Indsendt af
d.
26.10.16.
Kategori:
Indsendt af
d.
26.10.16.
Kategori: