Bløde bamseboller

Denne opskrift giver de lækreste bløde bamseboller med en skøn sødme og en dejlig smag af kardemomme. Bollerne kan f.eks. bruges til børnefødselsdag, og man kan også blande rosiner eller chokoladestykker i dejen.

Til 18 stk
  • 4 1/2 dl mælk
  • 3/4 pk gær
  • 1 æg
  • ca. 750 g hvedemel
  • 1 tsk kardemomme
  • 140 g sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 110 g smør (stuetemperatur)

Varm mælken op til ca. 37 grader, og hæld den over i en røreskål. Opløs gæren heri, og tilsæt også ægget.

Bland hvedemel, kardemomme, sukker og salt, og tilsæt det lidt ad gangen, mens dejen bliver rørt sammen på røremaskine. Du kan også sagtens røre det godt sammen med en grydeske.

Lad dejen hvile i 10 minutter. Skær smørret i tern, og rør det ind i dejen, til dejen er helt ensartet og slipper siderne af røreskålen.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. 1 time.

Form dejen til boller, og lad dem efterhæve i i ca. 30 minutter, mens ovnen varmer op til 225 grader.

Bag bamsebollerne i 8-10 minutter. Hold øje med dem, så de ikke får for meget. Lad dem køle af på en rist.

Indsendt af
d.
12.06.18.
Kategori:
Indsendt af
d.
12.06.18.
Kategori: