Blomkålssalat med mandler og feta

Knasende sprød og lækker blomkålssalat med mandler og feta, så der også er et herligt cremet element i salaten. Suverænt god som tilbehør til de fleste retter - omend den hurtigt kan komme til at stjæle rampelyset.

Til 4 personer
  • 200 g grønne bønner
  • 75 g mandler
  • 1 hoved blomkål
  • 2 forårsløg
  • 1 avocado
  • lidt citronsaft
  • 150 g feta

Lækker dressing til blomkålssalaten

  • 175 g creme fraiche
  • 1 spsk dijonsennep
  • saft af 1/2 citron
  • 1 bdt purløg
  • salt
  • peber

Nip enderne af de grønne bønner, og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter - de skal være møre, men stadig have bid. Hæld vandet fra, og lad dem køle af. Skær dem evt. i mindre, mundrette stykker.

Rist mandlerne på en tør pande. Kom dem op i en skål, og sæt dem til side.

Skær stokken og bladene fra blomkålen, og del den i mindre buketter. Snit buketterne helt tyndt. Snit forårsløg fint.

Fjern skræl og sten fra avocadoen, og skær den i tern. Dryp med lidt citronsaft, så ternene ikke bliver brune. Bland blomkål, forårsløg, avocado, mandler og grønne bønner sammen.

Smuldr fetaen med fingrene, eller skær den i tern, og bland den forsigtigt i blomkålssalaten.

Lækker dressing:
Kom creme fraiche op i en skål, og rør det sammen med dijonsennep og citronsaft. Klip eller hak purløg fint, og bland det i dressingen. Smag til med salt og peber.

Indsendt af
d.
04.04.18.
Kategori:
Indsendt af
d.
04.04.18.
Kategori: