Brød med hirse
Lad den liflige duft af hjemmebag brede sig i hjemmet. Og ikke bare hvilket som helst hjemmebag, men dette dejlige og spændende brød lavet med hirseflager, som er rige på flerumættede fedtsyrer, b-vitaminer og mineraler.
Alligevel bliver brødet ikke for tungt og bastant, da det er tilsat creme fraiche, som giver en let og luftig konsistens. Dejen kan også bruges til boller.
- 2 spsk rapsolie
- 2 spsk creme fraiche
- 15 g gær
- 1 tsk salt (fint)
- 2 1/2 dl vand
- 2 1/2 dl hirseflager
- 1 1/2 dl sigtemel
- ca. 350 g hvedemel
Kom olie, gær og salt i en skål. Rør gæren ud.
Tilsæt creme fraiche og vand og rør rundt.
Kom hirse i og tilsæt sigtemelet.
Rør lidt hvedemel i af gangen. Dejen skal være lidt fugtig. Ælt den godt og stil dejen til hævning i cirka 1 time før du former brødet.
Kom et stykke bagepapir i en brødform og læg brødet i. Bag i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Tag det ud af formen og bag det yderligere 5-10 minutter.