Bruschettas
Italienske bruschettas kan varieres i det uendelige. Men denne klassiker, kreeret med friske, hakkede tomater, hvidløg og basilikum går aldrig af mode. Saftige, solmodne tomater går nemlig fantastisk til det sprøde brød.
Fyld
- 8 tomater
- 1 spsk olivenolie
- 1 bdt basilikum
Marinade til brød
- 1 tsk peber (groft)
- 1 tsk salt
- 5 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 1 flute i skiver
Sådan laves bruschetta-fyldet:
Skær tomaterne i små tern. Hak basilikum. Bland tomater, basilikum og olie i en skål og vend det godt. Det har godt af at trække lidt.
Marinaden:
Pres hvidløg og bland med olie, salt og peber.
Smør brødstykkene på begge sider med marinaden og kom dem i ovnen ved 175 grader varmluft - til de er gyldne. Det tager 5-8 minutter.
Fordel tomatfyldet på de lune brød og server de lækre bruschettas.