Chokolade-éclairs med appelsin

Éclair er en klassisk fransk kage, og her er den fyldt med appelsin og chokoladecreme. De lækre chokolade-éclairs passer perfekt til en kop eftermiddagskaffe eller –te, og de vil helt sikkert imponere de fleste.

Til 20 stk

Chokoladecreme

  • 5 dl piskefløde
  • 190 g mørk chokolade

Vandbakkelser

  • 2 dl vand
  • 5 g sukker
  • 1 knsp salt
  • 100 g smør
  • 100 g hvedemel
  • 3 æg (str. M/L)

Derudover

  • 20 tsk appelsinmarmelade
  • 200 g flormelis
  • vand (Kogende)
  • gul frugtfarve
  • rød frugtfarve
  • 1 økologisk appelsin

Chokoladecreme:
Bring fløden i kog. Hak chokoladen, og hæld 1/3 af fløden over. Rør rundt, til chokoladen er smeltet. Tilsæt resten af den varme fløde lidt ad gangen, og dæk cremen til med husholdningsfilm. Det skal røre ved cremen, så der ikke dannes kondens.

Stil cremen på køl i 8 timer eller natten over.

Vandbakkelser:
Kom vand, sukker, salt og smør op i en tykbundet gryde, og bring det i kog. Skru ned for varmen, og tilsæt melet under konstant omrøring. Bliv ved med at piske, til dejen er ensartet, og lad den derefter køle lidt af.

Klæk æggene ud i en skål, og pisk dem sammen. Tilsæt blandingen ad 4-5 omgange, og pisk med alle kræfter mellem hver tilsætning. Til sidst skulle dejen gerne samle sig til en lind masse.

Kom dejen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud i stænger på 1,5 cm i bredden og 10 cm i længden. Der er plads til ca. 12 stk. på en bageplade.

Bag vandbakkelserne i ca. 25 minutter ved 210 grader, til de er gyldne. Du kan evt. tage en ud. Hvis den kollapser, skal de resterende have lidt længere tid i ovnen.

Sammensætning af chokolade-éclairs:
Flæk vandbakkelserne på langs. Fordel 1 tsk. appelsinsyltetøj i bunden af hver vandbakkelse.

Pisk chokoladecremen ganske kort, til den er stiv. Hvis du pisker for længe, skiller cremen. Kom chokoladecremen i en sprøjtepose med en stjerne tyl for enden, og sprøjt den i bunden af hver éclair.

Bland flormelis, kogende vand og frugtfarve til en tyk glasur, og dyp toppen af hver vandbakkelse i glasuren. Sæt hver top på chokoladecremen, og pynt med en ”dut” chokoladecreme i enden af hver éclair.

Skær den økologiske appelsin i tynde skiver, og skær skiverne i ottendedele. Pynt hver éclair med et stykke appelsin.

OBS! Opbevar dine chokolade-éclairs på køl, til de skal serveres.

Indsendt af
d.
10.11.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
10.11.17.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem