Couscoussalat med abrikos

Gurkemeje giver couscoussalaten en fantastisk gul farve, som stråler om kap med grøntsagerne i den flotte farvepalet. Tørrede abrikoser og saftig appelsin tilfører en fin sødme til den let krydrede salat.

Til 2 personer
  • 1 spsk gurkemeje
  • evt. 1/2 tsk spidskommen
  • evt. 1 tsk koriander
  • 1 spsk olie
  • 2 dl hønsebouillon eller grøntsagsbouillon
  • 2 dl couscous
  • 1 bdt forårsløg
  • 10 tørrede abrikoser
  • 1/2 agurk
  • 3 appelsiner

Svits gurkemeje, spidskommen og koriander i olien i en gryde. Hæld bouillon på og bring det i kog. Tilsæt couscous, læg låg på og tag gryden af varmen.

Skyl forårsløgene og snit dem fint. Skær abrikoserne i strimler eller tern. Flæk agurken på langs og skrab de bløde kerner ud med en teske (de skal ikke bruges). Skær agurken i halve skiver.

Skær top og bund af appelsinerne - så er det nemt at skære resten af skrællen af med en kniv, og derefter skære appelsinfileter ind mellem "lamellerne".

Rør i couscousen med en gaffel for at løsne den. Vend forsigtigt couscoussalaten sammen i en skål, og server f.eks. med kylling og en god dressing.

Indsendt af
d.
03.03.14.
Kategori:
Indsendt af
d.
03.03.14.
Kategori: