Lækker couscoussalat med feta

Denne lækre couscoussalat med feta, cherrytomater, agurk og andre dejlige friske grøntsager smager intet mindre end forrygende. Den er rigtig god for sig selv eller som tilbehør til f.eks. kylling, lam eller andet kød.

Til 4 personer

Couscous

  • 1/2 bouillonterning (både grøntsagsbouillon og hønsebouillon fungerer godt)
  • 4 dl vand (kogende)
  • 2 dl couscous
  • 5 spsk olivenolie
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 tsk Sambal Oelek (eller harissa)
  • 1 1/2 tsk citronsaft
  • 1 fed hvidløg (lille)
  • salt
  • peber

Salaten

  • 1/2 agurk
  • 1 peberfrugt
  • 1 rødløg (lille)
  • 250 g cherrytomater
  • 1/2 bk bredbladet persille
  • 50 g blandet salat (skyllet)
  • 100 feta

Rør bouillonen ud i det kogende vand i en skål, og tilsæt couscous. Dæk skålen med stanniol, og lad det stå i fem minutter.

Rør imens olivenolie, koncentreret tomatpuré, sambal oelek (eller harissa) og citronsaft sammen. Pil hvidløg, og pres det i “dressingen”. Rør dressingen sammen med couscousen, og smag til med salt og peber.

Flæk agurken på langs, og skrab de våde kerner i midten ud med en ske. Skær den i tynde skiver. Skær peberfrugten i små tern - sørg for at fjerne de hvide hinder og kerner.

Pil rødløget, og halvér det. Skær rødløget i tynde skiver. Halvér cherrytomaterne. Bland couscous og grøntsagerne sammen.

Skyl persillen grundigt, og hak den. Skyl også salaten, hvis den ikke allerede er det, og bland persille og salat sammen med de øvrige ingredienser. Anret salaten på et stort fad eller lignende, og smuldr fetaen henover umiddelbart inden servering.

Indsendt af
d.
03.05.19.
Kategori:

Indsendt af
d.
03.05.19.
Kategori: