Cremet blomkålssuppe med kylling og karry

Utroligt lækker blomkålssuppe med kylling og karry - en fantastisk kombination, der aldrig slår fejl. Suppen er lavet med fløde, som giver en ekstra cremet konsistens og en super dejlig smag, samtidig med at gulerødder giver farven et ekstra boost.

Til 3 personer
  • 2 kyllingefileter
  • salt
  • peber
  • 2 spsk olie
  • 1 blomkål
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 2 spsk karry
  • 8 dl vand
  • 2 1/2 hønsebouillonterninger
  • 2 dl fløde
  • evt. lidt sukker

Krydr kyllingefileterne med salt og peber, og steg dem i halvdelen af olien i en gryde. Du kan også stege kyllingen i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter. Tag kyllingefileterne op, når de er gennemstegte, og lad dem køle lidt af.

Skyl blomkål, og skær bladene fra. Skær toppen i mindre buketter, og snit stokken fint. Sæt blomkålen til side til senere.

Pil løg og hvidløg, og hak begge dele groft. Skræl gulerødder, og skær dem i mindre stykker. Svits løg, hvidløg og gulerødder i den resterende mængde olie ved middel varme, til løgene begynder at blive gennemsigtige.

Tilsæt karry, og lad det svitse med et par minutter. Tilsæt dernæst blomkål, vand og hønsebouillon, og bring det i kog. Lad det koge, til blomkål og gulerødder er helt møre, og blend suppen med en stavblender. Tilsæt fløde, og smag til med salt og peber samt evt. lidt sukker.

Riv eller skær kyllingen i mindre stykker, og kom dem i karrysuppen, eller servér dem ved siden af, så man selv kan komme kylling i sin suppe.

Indsendt af
d.
10.09.19.
Kategori:
Annonce

Indsendt af
d.
10.09.19.
Kategori: