Rød karrysuppe med kokosmælk og hakket oksekød

Dejlig rød karrysuppe med kokosmælk og hakket oksekød samt skønne grøntsager. Ingredienserne skaber tilsammen en let krydret og helt vidunderlig smag, samtidig med at man får varmen.

Til 4 personer
  • 2 gulerødder
  • 1/2 squash
  • 1 rødløg
  • 1 peberfrugt
  • 2 spsk olie
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 1/2 spsk rød karrypasta (karrypasta kan godt variere i styrke, så bruger du en, der er meget stærk, kan det være, du skal bruge lidt mindre)
  • 1 ds kokosmælk
  • 1 tsk gurkemeje (kan undlades, det er mest for farvens skyld)
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 l oksebouillon
  • 30 g babyspinat
  • salt
  • peber
  • limesaft

Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Skyl squashen, og flæk den på langs. Skrab kernedelen i midten ud med en ske, og riv også squashen groft. Sæt de revne grøntsager til side.

Pil rødløg, og hak det fint. Fjern de hvide hinder og kernerne fra peberfrugten, og skær den i tynde skiver.

Varm olien op i en wok eller gryde, og svits rødløg og peberfrugt heri ved middel varme i ca. 5 minutter. Skræl imens hvidløg, og hak det fint. Tilsæt det, og svits det med i yderligere 5 minutter.

Skru lidt op for varmen, og skub grøntsagerne til side. Brun det hakkede oksekød grundigt af. Tilsæt rød karrypasta samt revet squash og gulerod, og lad det svitse med et kort øjeblik. Tilsæt kokosmælk, gurkemeje, soja og oksebouillon, og lad suppen simre i ca. 10 minutter.

Skyl spinaten, hak den groft, og kom den i karrysuppen. Lad spinaten falde lidt sammen, og smag dernæst til med salt, peber og limesaft.

Se også denne lækre madplan, som karrysuppen er med i.

Indsendt af
d.
18.12.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
18.12.17.
Kategori: