Dampet torsk med porre

Fantastisk opskrift på dampet torsk med porre i en vidunderlig sovs med hvidvin og fløde. Det hele laves i én gryde, og tager ikke lang tid.

Til 2 personer
  • 3 porrer
  • ca. 200 g torskefilet
  • 4 spsk smør
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl fløde
  • salt
  • peber
  • evt. dild til pynt

Rengør porrerne, og skær dem i skiver. Toppen af porrerne kan nogle gange indeholde lidt jord, så den del kan du skære igennem på langs, så den også kan skylles indvendigt, inden den snittes.

Rengør ligeledes torsken.

Smelt smørret i en gryde, og svits porrerne ved middel-høj varme i 1-2 minutter. Tilsæt hvidvin, og bring det i kog.

Hvis du har en dampindsats til gryden, kan du lægge torsken i den og dampe den over porrerne. Ellers kan du forsigtigt lægge den oven på porrerne (pas på, at det ikke koger for voldsomt - det skal kun lige simre). Læg låg på gryden, og damp fisken i 8-10 minutter afhængigt af stykkernes størrelse - undgå at løfte låget for mange gange undervejs, så du lukker dampen ud af gryden.

Tag den dampede torsk op af gryden, og pak den ind i sølvpapir, så den holdes varm.

Kom fløde i gryden med porrerne, og lad saucen koge lidt ind. Smag til med salt og peber.

Portionsanret fisken på en bund af porreblandingen, og pynt evt. med frisk dild.

Servér som forret eller som hovedret med frisk pasta.

Indsendt af
d.
28.12.16.
Kategori:

Næringsindhold for torsk med porre

pr. 100 grampr. personhele portionen
Kalorier195 kcal819 kcal1639 kcal
Kulhydrat5 g20 g40 g
Protein6 g26 g52 g
Fedt15 g65 g130 g


Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på torsk med porre - ikke pasta eller andet tilbehør.

Indsendt af
d.
28.12.16.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem