Dessert med brombær i glas
Virkelig nem dessert med brombær der portionsanrettes i glas. Den imponerer altid gæsterne og tager kun 10 minutter at lave.
Ingredienser
til 2 personer- 150 g brombær
- ca. 35 g makroner
- 1 dl piskefløde
- 50 g creme fraiche
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 spsk flormelis
- evt. lidt flormelis til pynt
Sådan laver du den nemme dessert med brombær
Skyl brombærrene og lad dem dryppe godt af. Læg dem til tørre på et par stykker køkkenrulle eller et rent viskestykke.
Knus makronerne groft og kom dem i glassene.
Rør creme fraiche, vaniljesukker og flormelis sammen i en skål.
Pisk fløden til flødeskum i en anden skål. Vend den derefter sammen med creme fraichen.
Fordel cremen i glassene ovenpå makronerne.
Kom brombær på toppen - hvis du vil drysse brombærrene med flormelis, er det vigtigt at bærrene ikke er våde. Kom lidt flormelis i en sigte og drys det forsigtigt over brombærdesserten.
Jeg kan også anbefale den her:Brombærtærte
Kan desserten laves i forvejen?
Ja, man kan godt lave cremen og knuse makronerne i forvejen, men jeg anbefaler at man venter med at anrette desserten i glassene til umiddelbart inden servering, så makronerne ikke bliver bløde.
Kan man bruge frosne brombær?
Ja, man kan godt bruge frosne brombær. Bare tø dem helt op først og lad dem dryppe godt af.
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug: Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for dessert med brombær
pr. 100 gram | pr. person | total | |
---|---|---|---|
Kalorier | 180 kcal | 384 kcal | 767 kcal |
Kulhydrat | 7 g | 14 g | 28 g |
Protein | 18 g | 39 g | 78 g |
Fedt | 9 g | 19 g | 38 g |
Næringsberegningen tager udgangspunkt i at der bruges creme fraiche på 18%.