Dressing til kartoffelsalat
Verdens bedste dressing til kartoffelsalat. Den er nem at lave og smager simpelthen fantastisk.
Ingredienser
til 4 personer- 250 g creme fraiche
- 100 g mayonnaise
- 1 bdt purløg eller persille (eller halvt af hver)
- salt
- peber
- evt. 2 tsk dijonsennep eller mild karry
- 800 g kartofler (kogte og pillede)
Sådan laver du dressingen
- Bland creme fraiche og mayonnaise sammen.
- Skyl krydderurterne, hak dem fint og bland dem i dressingen.
- Smag til med salt og peber og eventuelt dijonsennep eller karry (der kan være stor forskel på, hvor stærk dijonsennep og karry er, så tilsæt lidt ad gangen).
- Skær de kogte (og afkølede) kartofler i mundrette stykker, og vend dem sammen med dressingen.
- Så er kartoffelsalaten klar til servering.
Jeg kan også anbefale den her:
Græsk kartoffelsalat med feta og oliven
Hvor længe kan den holde sig?
Dressingen kan sagtens holde sig minimum 3 dage i køleskabet.
Fakta om opskriften
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Næringsindhold for kartoffelsalaten
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 152 kcal | 458 kcal | 1832 kcal |
Kulhydrat | 11 g | 34 g | 136 g |
Protein | 2 g | 6 g | 25 g |
Fedt | 11 g | 32 g | 129 g |
Næringsberegningen omfatter hele opskriften - altså både kartofler og dressing.