Græsk kartoffelsalat
Suveræn opskrift på kold græsk kartoffelsalat med bl.a. feta, peberfrugt og en rigtig god dressing.
Ingredienser
til 4 personer- 1 kg kartofler
- 1 peberfrugt
- 250 g cherrytomater eller andre små tomater
- 1⁄2 agurk
- 1⁄2 rødløg
- 150 g oliven
- 150 g fetatern
Dressing
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk dijonsennep
- 1 spsk oregano
- 1 dl olie
- salt
- peber
- 2 spsk hvidvinseddike eller anden eddike
Skrub kartoflerne godt. Kog dem i let saltet vand til de er møre (men stadig faste). Jeg kogte dem i ca. 20 minutter, men de kartofler jeg brugte var også ret store.
Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle af. Pil evt. kartoflerne, hvis du synes det er nødvendigt (jeg gjorde det ikke).
Skyl peberfrugt, cherrytomater og agurk og lad dem dryppe af. Skær peberfrugten i tern, cherrytomaterne i halve og agurk i halve skiver.
Pil rødløget og skær det i halve ringe. Lad olivenene dryppe af.
Bland peberfugt, tomat, agurk, rødløg og oliven sammen i en salatskål.
Dressing:
Pres hvidløg og bland det sammen med dijonsennep og oregano i en lille skål eller en kop/glas. Rør olien i lidt ad gangen, så dressingen kan nå at optage den (så den ikke skiller). Rør dernæst eddiken i og smag til med salt og peber.
Hæld dressingen over i skålen med salaten. Skær kartoflerne i mundrette stykker og bland dem i. Dressingen forhindrer at kartoflerne ikke "klistrer sammen".
Skær fetaen i tern (hvis den ikke allerede er det) og bland dem forsigtigt i kartoffelsalaten.
Så er den klar til servering, men den kan også godt laves nogle timer i forvejen. Hvis du gerne vil lave den dagen i forvejen, så vent med at komme agurk og feta i til lige inden servering.
Se også:
Dette mega lækre græske farsbrød, der passer super godt til kartoffelsalaten.
Kan man bruge andet end eddike i dressingen?
I stedet for eddike kan man sagtens bruge frisk citronsaft. Smag dog til løbende, for det er ikke sikkert, du skal bruge den samme mængde.
Kan man undlade oliven?
Ja, man kan fint lade være med at komme oliven i salaten, hvis man ikke er så meget til smagen.
Næringsindhold
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 581 kcal | 2325 kcal |
Kulhydrat | 48 g | 193 g |
Protein | 12 g | 48 g |
Fedt | 36 g | 144 g |