Dressing til skaldyr

Rigtig god hjemmelavet dressing til skaldyr, der kan laves i enten en lækker creme fraiche version med dild eller en god rød dressing inspireret af den velkendte thousand island dressing.

5,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • De to nemme dressinger til skaldyr, der begge er lavet med creme fraiche og mayonnaise.
Til 3 personer

Valgmulighed 1: Dilddressing

  • 150 g creme fraiche
  • 50 g mayonnaise (eller mere creme fraiche)
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 1/2 tsk sukker eller akaciehonning
  • 3/4 tsk citronsaft
  • 1 bdt dild
  • 1/2 bdt purløg
  • salt
  • peber

Valgmulighed 2: Rød dressing

  • 100 g mayonnaise
  • 100 g creme fraiche
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk paprika
  • 1/2 spsk ketchup
  • salt
  • peber

Valgmulighed 1: Creme fraiche dilddressing

Rør mayonnaise, creme fraiche, hvidløgspulver, sukker eller akaciehonning og citronsaft sammen.

Hak dild og purløg fint, og rør krydderurterne i dressingen.

Smag til med salt og peber.

Valgmulighed 2: Rød dressing til skaldyr

Rør alle ingredienserne sammen, og smag dressingen til med salt og peber.

Se vores lækre opskrifter med skaldyr her

Fakta om opskriften

Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:

Næringsindhold for dilddressingen

pr. 100 grampr. personhele portionen
Kalorier272 kcal222 kcal667 kcal
Kulhydrat4 g3 g9 g
Protein2 g2 g6 g
Fedt27 g22 g68 g


Næringsindhold for den røde dressing

pr. 100 grampr. personhele portionen
Kalorier435 kcal308 kcal923 kcal
Kulhydrat3 g2 g7 g
Protein2 g1 g4 g
Fedt46 g33 g99 g

Brug dressingen til skaldyrssalat

Dilddressingen (variant 1) er super god at bruge til en skaldyrssalat. Til 3 personer skal du blot blande en portion dressing sammen med ca. 300 g skaldyr, f.eks. rejer, hummer, krebs eller krabbekød.

Her er creme fraiche dressingen brugt til at lave en rigtig lækker skaldyrssalat

Hvis du vil lave en sundere version

Vil du gøre dressingen fedtfattig og sundere, kan du erstatte creme fraiche og mayonnaise med fraiche 5% eller 9%.

Hvis du vil lave en sauce tartare

Du kan nemt lave creme fraiche dressingen (variant 1) om til en sauce tartare. Tilføj blot 2 spsk finthakket kapers og evt. 2 spsk finthakkede syltede agurker (til 3 personer).

Indsendt af
d.
23.12.21.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem