Godt brød med rugmel og havregryn

Det er skønt at sætte tænderne i en skive godt brød, og det her er bagt med rugmel og havregryn, så det får en lidt grovere, men stadig saftig krumme.

starstarstarstarstar_border
3,8  –  4 stemmer  –  Stem her
Til 2 stk
  • 1/4 pk gær
  • 7 dl vand (lunkent)
  • 1 æg (sammenpisket)
  • 2 1/2 tsk salt
  • 250 g rugmel
  • 600 g hvedemel
  • 100 g havregryn (fintvalsede)
  • 50 g hørfrø
  • 100 g solsikkekerner
  • lidt fedtstof

Rør gæren ud i det lunkne vand, og rør det sammenpiskede æg i.

Tilsæt salt, rugmel og halvdelen af hvedemelet, og rør det til en ensartet dej.

Bland havregryn, hørfrø og solsikkekerner i dejen. Tilsæt mere hvedemel, til dejen begynder at samle sig. Hæld dejen ud på køkkenbordet, og ælt den godt med det resterende hvedemel. Dejen skal være lidt våd i konsistensen, fordi havregrynene suger væske, men det skal stadig være muligt at ælte dejen. Du kan evt. ælte dejen i en køkkenmaskine.

Kom dejen tilbage i skålen, og lad den hæve i ca. 4 timer, til den når dobbelt størrelse.

Smør to brødforme med lidt fedtstof. Fordel dejen i formene med en dejskraber, og lad brødene efterhæve i ovnen ved 50 grader i 30 minutter. Skru herefter ovnen op på 200 grader, og lad brødene bage i ca. 45 minutter.

Brødene er færdige, hvis det giver en hul lyd, når man banker på bunden. Lad dem afkøle på en rist.

Tip:
Brødene kan fryses, men vær sikker på, at de er helt afkølede, før du putter dem i en frysepose.

Indsendt af
d.
12.09.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
12.09.17.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem