Græsk kartoffelfad med hakket oksekød

Dette græske kartoffelfad med hakket oksekød og peberfrugt er det perfekte eksempel på en nem alt-i-en ret, der smager helt forrygende. Og så er den smeltede ost og fetaen på toppen den uundværlige prik over i’et.

  • Fetaosten og mozzarellaen på toppen giver kartoffelfadet en dejlig smag.
  • Kartoffelfadet med hakket oksekød og peberfrugt er lavet med græsk inspiration

Til 4 personer

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skræl kartoflerne, og skær dem i mundrette bidder. Skyl peberfrugter, og skær de hvide hinder samt kerner af. Skær dem i skiver. Pil rødløg, og skær det i både. Kom grøntsagerne op i et ildfast fad, og vend det med olivenolie og salt.

Sæt fadet i ovnen, og bag grøntsagerne i 20 minutter.

Lav imens oksekødet. Pil og hak hvidløg fint. Steg det ved middel varme i lidt olivenolie. Tilsæt det hakkede oksekød, og brun det godt af.

Tilsæt oregano, paprika og tomatpuré, og lad det stege med et minuts tid. Rør de hakkede tomater i, og smag til med salt og peber.

Tag fadet med grøntsagerne ud af ovnen, og fordel kødsovsen ovenpå. Skær feta i tern, og drys dem over sammen med revet mozzarellaost og evt. pinjekerner.

Kom kartoffelfadet tilbage i ovnen, og giv det yderligere 15-20 minutter, til kartoflerne er møre. Er osten ved at blive for mørk på toppen, kan du dække fadet med sølvpapir.

Indsendt af
d.
29.10.18.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.