Græsk kartoffelfad med hakket oksekød

Dette græske kartoffelfad med hakket oksekød og peberfrugt er det perfekte eksempel på en nem alt-i-en ret, der smager helt forrygende. Og så er den smeltede ost og fetaen på toppen en uundværlig prik over i’et.

Til 4 personer
  • 600 g kartofler
  • 2 peberfrugter
  • 2 rødløg
  • olivenolie
  • salt
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g hakket oksekød
  • 3/4 spsk oregano
  • 3/4 spsk paprika
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 1/2 ds hakkede tomater
  • peber
  • 150 g feta
  • 75 g revet mozzarella
  • evt. 30 g pinjekerner (kan sagtens undlades)
  • evt. lidt persille til pynt

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skræl kartoflerne, og skær dem i mundrette bidder. Skyl peberfrugter, og skær de hvide hinder og kernerne af. Skær peberfrugterne i strimler. Pil rødløg, og skær det i både. Kom grøntsagerne op i et ildfast fad, og vend det hele med olivenolie og salt.

Sæt fadet i ovnen, og bag grøntsagerne i 20 minutter.

Lav oksekødet imens. Pil hvidløget, og hak det fint. Steg det ved middelvarme i lidt olivenolie. Tilsæt det hakkede oksekød, og brun det godt af.

Tilsæt oregano, paprika og tomatpuré, og lad det stege med et minuts tid. Rør de hakkede tomater i, og smag til med salt og peber.

Tag fadet med grøntsagerne ud af ovnen, og fordel kødsovsen ovenpå. Skær feta i tern, og drys dem over sammen med revet mozzarellaost og evt. pinjekerner.

Kom kartoffelfadet tilbage i ovnen, og giv det yderligere 15-20 minutter, til kartoflerne er møre. Er osten ved at blive for mørk på toppen, kan du dække fadet med sølvpapir.

Pynt evt. med lidt friskhakket persille.

Indsendt af
d.
29.10.18.
Kategori:

Kan retten fryses?

Jeg anbefaler ikke at fryse retten, da kartoflerne mister struktur og bliver for smattede i konsistensen.

Antal kalorier i retten:

Kalorieindholdet afhænger bl.a. af, om man køber fedtfattige eller almindelige produkter f.eks. i forhold til fetaost og mozzarella. Derfor er kaloriemængden angivet som interval. Kalorieberegningen er ydermere lavet ud fra, at man bruger hakket oksekød med en standardfedtprocent på 8-12%, og det samlede kalorieantal afhænger af, om man bruger pinjekerner i retten eller ej.

Kalorieindhold, hvis man vælger at udelade pinjekerner: ca. 2380-2480 kcal. eller 595-620 kcal. per person.

Kalorieindhold, hvis man vælger at bruge pinjekerner: ca. 2590-2700 kcal. eller 647-675 kcal. per person.

Indsendt af
d.
29.10.18.
Kategori: