Frikadeller i fad med kartofler og porrer

Frikadeller og kartofler er en vaskeægte mormorklassiker, og det er netop denne kombination, som er udgangspunktet for denne lækre ovnret. Frikadellerne tilberedes i et fad på en bund af flødebagte kartofler, gulerødder og porrer, og man slipper endda for stegefedt og os, da ovnen klarer det meste af arbejdet.

Til 3 personer

Porre-kartoffelbund

  • 1 kg kartofler
  • 350 g gulerødder
  • 3 porrer
  • 1/2 terning hønsebouillon
  • 1 dl vand (kogende)
  • 4 dl fløde
  • 1 1/2 tsk salt
  • peber

Frikadeller

  • 500 g hakket svinekød
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1 1/2 spsk mel
  • 2 spsk mælk

Porre-kartoffelbund:

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skræl kartofler og gulerødder, og skær begge dele i små mundrette stykker. Rens porrerne grundigt, og skær dem i tynde ringe. Kom grøntsagerne op i et ildfast fad.

Rør hønsebouillonterningen ud i det kogende vand, og tilsæt fløde, salt og lidt peber. Hæld flødeblandingen over grøntsagerne i fadet.

Sæt fadet i ovnen, og giv det 20 minutter. Forbered frikadellerne imens.

Frikadeller:

Rør det hakkede svinekød sejt med salt. Pil løget, og hak det fint. Rør det i farsen sammen med æg, mel og mælk.

Form farsen til frikadeller.

Tag fadet med grøntsagerne ud af ovnen, og læg frikadellerne ovenpå. Sæt det tilbage i ovnen, og steg det yderligere 20 minutter, til frikadellerne er gennemstegte, og grøntsagerne er møre.

Indsendt af
d.
11.04.19.
Kategori:
Indsendt af
d.
11.04.19.
Kategori: