Kartoffelfad med spinat og skinke

Mega lækkert kartoffelfad med spinat, skinke og revet ost. En simpel sag at bikse sammen, og så smager det helt forrygende. Servér for sig selv eller f.eks. med en grøn salat til.

starstarstarstarstar_border
4,1  –  7 stemmer  –  Stem her
Til 2 personer
  • 500 g kartofler
  • 1 løg (lille)
  • lidt olie
  • salt
  • peber
  • 4 æg
  • 100 g creme fraiche
  • 100 g revet mozzarella
  • 25 g babyspinat
  • 2 tomater (små)
  • 100 g skinkestrimler

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skræl kartofler, og skær dem i små stykker. Pil løg, og hak det fint. Kom begge dele op i et ildfast fad, og vend det godt rundt med lidt olie samt salt og peber. Sæt fadet i ovnen, og steg det 15 min.

Pisk æg, creme fraiche og revet mozzarella sammen. Gem lidt af mozzarellaen til at drysse på toppen. Krydr med salt og peber.

Skyl spinaten, og hak den groft. Skyl tomater, og skær dem i tynde skiver.

Tag fadet med løg og kartofler ud af ovnen, og tilsæt spinat, æggemasse og skinkestrimler. Bland det godt sammen. Læg tomatskiverne ovenpå, og drys med lidt revet mozzarella.

Bag kartoffelfadet i ca. 30-35 minutter, til æggemassen er stivnet, og osten er gylden på toppen.

Se også:
Dette vildt lækre græske kartoffelfad med hakket oksekød - det er en favorit her i huset.

Indsendt af
d.
15.08.19.
Kategori:

Salater der passer godt til kartoffelfadet

Det er rigtig lækkert med en salat til kartoffelfadet, så man både får noget friskt til og lidt ekstra grønt. Jeg plejer at servere en af disse dejlige varianter til:

Lækker blomkålssalat med avocadoNem tzatziki med spidskålBroccolisalat med lækker mormordressing

Næringsindhold for opskriften

pr. personhele portionen
Kalorier753 kcal1506 kcal
Kulhydrat51 g102 g
Protein43 g86 g
Fedt40 g81 g


Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på kartoffelfad med skinke og spinat - ikke eventuelt tilbehør.

Indsendt af
d.
15.08.19.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem