Gratinerede portobellosvampe med tapenade og parmesan

Simple men virkelig velsmagende portobellosvampe med tapenade og parmesan, der gratineres i ovnen. De er vegetariske og nemme at tilberede.

4,0  –  1 stemmer  –  Stem her
  • En gratineret portobellosvamp med masser af smag.
Til 2 personer
  • 2 portobellosvampe
  • 25 g parmesanost
  • evt. 1 spsk olie
  • 2 tsk tapenade (f.eks. tomattapenade eller oliventapenade eller anden tapenade efter smag)

Rengør portobellosvampene på ydersiden. Undgå så vidt muligt, at der kommer vand på "lamellerne" på indersiden. Lad svampene dryppe godt af, og læg dem til tørre på et rent viskestykke eller noget køkkenrulle.
 
Tænd ovnen på 230 grader. Riv parmesanen.
 
Fjern forsigtigt stokken fra svampene (brug dem evt. til noget andet en anden dag). Pensl svampene med olie på ydersiden (kan udelades).
 
Smør en teskefuld tapenade - f.eks. tomattapenade eller oliventapenade - på indersiden af hver portobellosvamp (altså på lamellerne).
 
Sæt svampene på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i 20 minutter. Drys masser af parmesan på (lav et lille bjerg på hver svamp), og bag i yderligere 10 minutter eller til osten er smeltet og gylden.
 
Servér mens de er varme.

Hvor mange pr. person?

Jeg har kun beregnet én gratineret portobellosvamp pr. person, da jeg plejer, at servere dem som forret eller tilbehør. Hvis du vil servere dem som det primære element i en hovedret, så beregn 3-4 stk. pr. person - og det forudsætter, at der stadig serveres tilbehør til.

Indsendt af
d.
08.04.18.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem