Grønkålssalat med æbler og mandler
Måske har du allerede opdaget det: Grønkål smager friskt og skønt. Og det er super sundt. Det har en behagelig bitterhed, som går godt med de sødere smagsindtryk fra æbler og de salte fra (saltede) mandler.
- 150 g grønkål
- 50 g tørrede tranebær
- 1 æble
- 50 g mandler (gerne saltede)
Skyl grønkålen grundigt. Skær de hårde stokke i midten af bladene fra. Snit grønkålen fint.
Hvis du bruger rå mandler, kan de evt. ristes på en pande eller i ovnen til de tager farve. Det fremhæver mandlernes smag. Jeg synes dog, at grønkålssalaten bliver allerbedst, hvis man bruger saltede mandler - de kan købes færdige, men er også nemme at lave selv med denne opskrift.
Skyl æblet og skær det i tern - undgå kernehuset.
Bland grønkål, tranebær, mandler og æbletern sammen i en skål og servér.