Grøntsagspandekager til børn

Små lækre grøntsagspandekager med gulerod og havregryn samt dadler, der gør dem dejligt søde. De er super gode som små hapsere i børnenes madpakke eller som et sundt og sødt mellemmåltid.

5,0  –  6 stemmer  –  Stem her
  • Pandekagerne får flotte farve fra gulerod og rødbede, så de er sjove for børnene.
  • Der gemmer sig både gulerod og havregryn i grøntsagspandekagerne, så de er fulde af fibre.
  • Med rødbede i pandekagedejen bliver resultatet helt lilla.
Til 16 stk
  • 2 æg
  • 4 dadler
  • 2 dl mælk
  • 50 g havregryn
  • 50 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g gulerødder (erstat evt. 1/4 af gulerødderne med rødbede, hvis du vil have lyserøde grøntsagspandekager)
  • lidt smør til stegning

Kom æg, dadler, mælk og havregryn op i en blender, og blend det grundigt til en glat dej.

Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og rør det i.

Skræl gulerødder og evt. rødbede, og riv begge dele fint. Rør de fintrevne grøntsager i dejen.

Smelt lidt smør på en pande ved middel varme. Sæt klatter af dejen på en pande med en spiseske, og steg pandekagerne, til toppen er blevet tør. Vend dem herefter, og steg dem ca. et minuts tid på den anden side.

Indsendt af
d.
04.12.20.
Kategori:

Lav mini-pandekager til børnene

Hvis der skal vindes ekstra point ved børnene, kan du lave dem i mini-version. Sæt blot klatter af dejen på panden med en teske i stedet for en spiseske, så du får små pandekager på størrelse med en femkrone.

I mini-format er pandekagerne lette små hapsere for børnene, så det kan være endnu nemmere at få lidt grøntsager og fibre i dem.

Pandekagerne er her lavet i små udgaver, så de er nemme snacks for børnene

Hvor mange stjerner giver du?
Stem