Hollandske pandekager
De lækreste hollandske pandekager med bacon. Det lyder måske lidt skørt, men de smager helt fantastisk.
Ingredienser
til 4 personer- ca. 200 g bacon i skiver
- 3 æg
- 200 g mel
- 4 dl mælk
- 1 spsk smør
Forslag til tilbehør
- sirup
- flormelis eller sukker
Slå æggene ud i en skål og pisk melet i. Pisk derefter mælken i.
Smelt smørret på en pande ved lav varme. Hæld det smeltede smør i dejen.
Steg baconskiverne sprøde på panden, og læg dem derefter på noget køkkenrulle. Hæld det overskydende baconfedt fra panden, i en skål.
Hvis baconen har brændt sig fast på panden, så gør panden ren inden du steger pandekagerne - ellers risikerer du at pandekagerne også brænder fast.
Hvis der ikke allerede er baconfedt på panden, så kom lidt på. Bræk baconen i mindre stykker, og kom nogle stykker på panden. Hæld pandekagedej rundt om baconstykkerne på panden - det er nemmest med en skål eller lignende man kan hælde af. Forsøg at lave pandekagerne så tynde som muligt.
Steg pandekagerne ved middel varme til de er gyldne på begge sider.
Servér f.eks. de hollandske pandekager med sirup eller flormelis.
Jeg kan også anbefale dem her:
Sunde amerikanske pandekager Kan de laves som mini pandekager?
Ja, du kan sagtens lave flere små pandekager i stedet for store. Mini pandekager er f.eks. gode til brunch.
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert
Oprindelse: Det hollandske køkken
Tidsforbrug:
Hvor mange pandekager bliver der: 2 pandekager pr. person.
Næringsindhold for hollandske pandekager
| pr. pandekage | pr. person | total | |
|---|---|---|---|
| Kalorier | 231 kcal | 461 kcal | 1843 kcal |
| Kulhydrat | 20 g | 40 g | 162 g |
| Protein | 11 g | 21 g | 84 g |
| Fedt | 12 g | 23 g | 93 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på pandekager med bacon - ikke tilbehør såsom sirup eller flormelis.