Hvid chokoladesovs
Hjemmelavet hvid chokoladesovs med den lækreste smag. Den kan klart anbefales og den er super nem.
Ingredienser
til 8 personer- 200 g hvid chokolade
- 2 1⁄2 dl fløde
- evt. 1 vaniljestang
Sådan laver du chokoladesovsen
Hæld fløden i en gryde og giv den et kort opkog. Hvis du vil have vanilje i, så flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom både korn og stang i gryden.
Bræk den hvide chokolade i mindre stykker og kom den i en skål. Hæld den varme fløde over chokoladestykkerne og rør rundt indtil massen er helt ensartet.
Den kan serveres med det samme eller opbevares i køleskabet indtil servering.
Opbevaring i køleskab
Lad chokoladesovsen køle lidt af og dæk den med husholdningsfilm - filmen skal lægges helt tæt ned til cremen, så der ikke kommer skind på. Så er den klar til at komme i køleskabet.
Servér f.eks. chokoladesovsen til frisk frugt, is eller kage. Den er f.eks. rigtig god til den her:Chokoladekage med kærnemælk
Hvor længe kan den holde sig?
Chokoladesovsen kan holde sig 3-4 dage i køleskabet.
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert
Oprindelse: Det schweiziske køkken
Tidsforbrug:
Næringsindhold for hvid chokoladesovs
pr. 100 gram | pr. person | total | |
---|---|---|---|
Kalorier | 444 kcal | 258 kcal | 2065 kcal |
Kulhydrat | 27 g | 16 g | 127 g |
Protein | 3 g | 2 g | 14 g |
Fedt | 36 g | 21 g | 168 g |