Italienske koteletter i fad med pasta
Den gamle klassiker i nye klæder - lækre italienske koteletter i fad med pasta og parmaskinke samt en suverænt god tomat-flødesovs, der får et herligt pift fra hvidløg, oregano og timian. Det hele tilberedes i ét fad, så det ikke blot er lækkert, men også ekstremt nemt.
- 2 peberfrugter
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 bdt basilikum
- 2 spsk tomatpuré
- 1/2 spsk oregano
- 1/2 spsk timian
- 250 g makaroni
- 2 ds hakkede tomater
- 3 1/2 dl hønsebouillon
- 4 dl fløde
- 1 spsk balsamico
- salt
- peber
- 4 koteletter
- 4 skiver parmaskinke
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skyl peberfrugten, og fjern kerner samt de hvide hinder. Skær peberfrugten i fine tern. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Hak basilikum groft.
Kom peberfrugt, løg, hvidløg og basilikum op i et ildfast fad sammen med tomatpuré, oregano, timian og makaroni. Tilsæt hakkede tomater, hønsebouillon, fløde og balsamico, og rør godt rundt. Krydr grundigt med salt og peber.
Sæt fadet i ovnen i 10 minutter.
Pak imens koteletterne ind i parmaskinken. Tag fadet ud af ovnen, og rør rundt i det. Læg koteletterne ovenpå, og tryk dem en smule ned i saucen. Sæt det tilbage i ovnen, og giv det yderligere 15 minutter, eller til koteletterne er færdigstegte, og pastaen er mør.