Koteletter i fad med karry, ananas og kokosmælk

Himmelske koteletter i fad med karry, kokosmælk og ananas samt porre og æble. Prøv den danske klassiker på en ny måde med inspiration fra både Hawaii og det indiske køkken - uden at det bliver for eksotisk.

Til 4 personer
  • 2 løg
  • 4 porrer
  • 1 æble
  • 4 koteletter eller nakkekoteletter
  • salt
  • peber
  • 3 spsk olie
  • 4 skiver ananas fra dåse
  • 2 dl ananassaft fra dåsen
  • 2 spsk mild karry eller efter smag
  • 1 ds kokosmælk
  • evt. 1 håndfuld frisk koriander eller anden krydderurt efter smag
  • evt. peanuts

Pil løgene, og hak dem. Rengør porrerne, og skær dem i skiver. Brug så meget af de grønne toppe som muligt - de indeholder også masser af smag.

Skræl æblet, og skær det i små tern (skær kernehuset fra).

Krydr koteletterne med salt og peber på begge sider. Kom halvdelen af olien på en pande, og tænd for høj varme. Brun koteletterne af på begge sider - de skal ikke gennemsteges, kun lige brunes. Tag dem af panden, og læg dem på en tallerken.

Svits ananasskiverne et øjeblik på panden ved middel-høj varme (gem ananassaften). De skal kun lige tage farve. Læg dem derefter på en tallerken.

Kom resten af olien på panden, og svits karryen deri ved middel-høj varme. Tilsæt løg, æble og porrer. Hvis det hele ikke kan være på panden fra starten, så start med noget af det, og tilsæt resten, når det er faldet lidt sammen. Hvis du laver en stor portion (til mere end 6 personer), kan du stege det ad flere omgange.

Steg, indtil porrerne er blevet godt bløde. Tilsæt ananassaft og kokosmælk, og lad det simre lidt ved middel varme, så det koger lidt ind. Tænd ovnen på 200 grader.

Smag karrysovsen til med salt, peber og evt. mere karry, hvis det er nødvendigt. Hæld den i et ildfast fad, og læg koteletterne oven på. Læg ananasskiverne oven på koteletterne, og sæt fadet i ovnen i 10-15 minutter (afhængig af ovn og koteletternes tykkelse).

Servér f.eks. med ris og chutney, og drys evt. med friskhakket koriander og peanuts på toppen.

Indsendt af
d.
29.05.18.
Kategori:

Hvad siger andre om retten?

»Rigtig dejlig ret, skal bestemt lave den igen«

Er den fryseegnet?

Ja, den kan godt fryses.

Når retten skal varmes igen, kan du evt. dække koteletterne med sovsen og dække fadet til med sølvpapir. Så holder man bedre på saften.

Indsendt af
d.
29.05.18.
Kategori: