Koteletter i fad med kartofler - lavet som flødekartofler

Altid populære koteletter i fad på en bund flødekartofler og evt. gratineret med ost på toppen, hvis det skal være ekstra luksus. Et sikkert hit hos både børn og vokse, og velegnet som gæstemad.

  • Fadkoteletter på cremet kartoffelbund.
  • Et lag med kartofler, løg, hvidløg og krydderier.

Til 4 personer



Skræl kartoflerne og skær dem i skiver på ca. ½ cm. Pil løg og hvidløg og hak dem.

Tænd ovnen på 200 grader.

Læg et lag kartoffelskiver i bunden af et ildfast fad - lad dem overlappe hinanden lidt. Drys lidt hakket løg og hvidløg over. Krydr med salt, peber og evt. lidt muskatnød.

Lav et nyt lag med kartofler, løg, hvidløg og krydderier. Fortsæt på denne måde indtil det hele er fordelt i fadet.

Hæld forsigtigt fløden over og sæt fadet i ovnen i 45 minutter. Så er der også tid til at lave tilbehør.

Krydr koteletterne med salt og peber på begge sider, og brun dem i olien på en pande ved høj varme.

Læg de brunede koteletter i fadet - tryk dem lidt ned i flødekartoflerne. Drys evt. revet ost over kartoflerne (rundt om koteletterne).

Sæt fadet tilbage i ovnen i yderligere 10-15 minutter, eller til osten er smeltet og gylden.

Velbekomme!

Indsendt af
d.
19.04.18.
Kategori:

Godt tilbehør til koteletter i fad

Jeg serverede retten med kogte grønne bønner og broccoli, men ærter, gulerødder og andre grøntsager passer også godt til.
Man kan naturligvis også bare spise retten som den er, men flødekartofler er jo ret "tung" mad, så jeg synes der skal være noget grønt til.


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.