Kage med hindbærmousse

En kage af den overdådige slags med stensikker wow-faktor i både smag og udseende. Den silkebløde mousse komplementeres af den sprøde kiksebund, og smagen får et fabelagtigt modspil fra hindbærrenes naturlige syrlighed.

  • Forblændende kage med hindbærmousse
  • Pres kikseblandingen godt ud i formen
  • Kagen har et smukt snit

Til 1 tærteform

Bund

Hindbærmousse

Klik her og få e-kogebogen med de nemmeste opskrifter på lækre desserter - helt gratis.

Begynd med at lave kagens bund. Smelt smørret i en gryde, tag den af varmen og lad det køle lidt ned.

Knus kiksene til helt fint smulder og bland med det smeltede smør. Tryk blandingen ud i en tærte- eller springform (ca. 24 cm i diameter). Lad formen stå koldt i køleskabet i cirka en halv time, til bunden er fast.

Kom hindbærrene i en gryde sammen med vandet. Lad det koge op ved svag varme. Mos bærrene godt sammen og tilsæt citronsaften. Hvis bærrene er meget sure, tilsæt da lidt sukker.

Si bærrene igennem en sigte. Puréen, som er tilbage i sigten, skal ikke bruges i kagen, men kan serveres som tilbehør. Lad hindbærsaften køle lidt ned.

Pisk fløden til skum og vend kondenseret mælk, vanilje og hindbærsaft i. Hæld blandingen over kagebunden og sæt kagen på køl i mindst tre timer, inden den serveres.

Obs:
Citronsaften er vigtig. Det er nemlig den, der får kagen til at stivne.

Indsendt af
d.
26.03.15.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.