Kartoffelgratin med porre
Tilsat ost og fløde er denne nemme kartoffelgratin ikke helt fedtfattig, men får til gengæld en dejlig, cremet konsistens. Den har en mild smag med strejf af porre og citron. En vinder hos både børn og voksne.
Ingredienser
til 4 personer- 4 bagekartofler (eller store kartofler)
- 3 æg
- 100 g ricotta
- 1 dl fløde
- citronsaft
- 1 porre
- 1 løg
- 50 g revet ost
Sådan laver du kartoffel-porre gratinen
- Ovnen tændes på 175 grader, så den er opvarmet, når retten skal bages.
- Kartoflerne skrælles og skæres i skiver. De koges i ca. 5 minutter.
- Mens kartoflerne koges, blandes æg, ricotta, fløde og citronsaft i en skål.
- Porre renses og skæres i tynde ringe. Løg hakkes fint.
- De kogte kartofler lægges i et ildfast fad. Porre og løg fordeles ovenpå kartoflerne og æggeblandingen hældes over.
- Fadet sættes derpå i ovnen i 10-15 minutter på 175 grader.
- Fadet tages forsigtigt ud og revet ost drysses over kartoflerne. Fadet stilles tilbage i ovnen i yderligere 5 minutter, eller til kartoflerne er møre og osten er smeltet.
Se også:
God kartoffelgratin med flødeost