Knuste kartofler - lækker opskrift

Super lækker opskrift på knuste kartofler - de sprøde ovnbagte kartofler er fantastisk tilbehør til alt fra en god bøf eller steg til kylling, grillmad eller traditionel dansk mad.

4,7  –  19 stemmer  –  Stem her
  • De knuste kartofler på bagepladen.
Til 4 personer
  • 1 1/2 kg kartofler
  • 4 spsk olie
  • 2 tsk groft salt
  • evt. timian eller rosmarin efter smag

Skrub kartoflerne grundigt, så de er helt rene.

Kog dem (med skræl) i let saltet vand i 15-20 minutter afhængig af størrelsen. De skal være møre.

Hæld vandet fra de kogte kartofler og lad dem køle lidt af. Læg dem på en bageplade med bagepapir og knus dem med en kagerulle, grydeske eller hånden. De skal ikke falde helt fra hinanden, så pas på at du ikke trykker for hårdt.

Pensl de knuste kartofler med rigeligt olie. Drys med salt og evt. timian eller rosmarin.

Bag dem ved 220 graders varmluft i ca. 25-35 minutter (afhængig af ovn) eller til de er sprøde og gyldne.

Se også:
Jeg kan også varmt anbefale disse mega lækre kartofler i muffinsforme.

Indsendt af
d.
08.05.17.
Kategori:

Video: Så nemt laves de knuste kartofler

Se her hvor let det er at lave de lækre kartofler:


Lækre dips til kartoflerne

Jeg er kæmpe fan af at servere disse dips til:

Lækker bearnaisemayoAvocadocreme med fetaSuper nem hvidløgsmayo

Hvor lang tid tager det at lave?

Arbejdstid i køkkenet:
Ca. koge- og bagetid: (kogetid ca. 15 min. + 25 min. i ovnen - tiderne er afhængige af ovnen og størrelsen på kartoflerne).
Samlet tid:

Tip: Lækre tilføjelser til de knuste kartofler

Hvis du gerne vil variere kartoflerne, kan du med fordel tilføje f.eks. hvidløg, bacon, pesto, andre krydderurter (f.eks. persille eller basilikum), eller du kan bytte halvdelen af olien ud med smør.

Næringsindhold for opskriften

pr. personhele portionen
Kalorier412 kcal1647 kcal
Kulhydrat59 g238 g
Protein7 g28 g
Fedt15 g59 g

* Kilder

Hvor mange stjerner giver du?
Stem